Hester Bischot en Gallito op het MCI in Gesves 2021.
Hester Bischot en Gallito op het MCI in Gesves 2021. Ans Roels

Hester Bischot: “Gallito is een echt showpaard!”

Algemeen

Hester Bischot en haar Lusitanohengst Gallito hebben de afgelopen dagen heel wat afgereisd. En dat beviel Gallito wel…

Advertisement

“Beste passage”

Hester Bischot vertelt: “Vrijdag zijn we naar Gesves in België vertrokken, voor de internationale lusitanokeuring. Dat doen ze daar altijd in combinatie met een MCI-wedstrijd, de Masters du Cheval Ibérique. Daar heb ik met Gallito zaterdag de proef en de kür op level 5 gereden. In de proef werden we tweede, in de kür waren we maar met z’n tweeën en was er niet echt een uitslag.”

“Op zondag deden we op de keuring nog mee aan de piaffe-, passage- en pirouetterubriek. Alle paarden voeren dan om beurten elke oefening uit. Voor elk onderdeel kiest de jury dan een winnaar. En wij wonnen de prijs voor de beste passage! Dat was ook een hele fijne bevestiging.”

“Een echt showpaard”

“Op maandag vertrokken we weer naar Duitsland, om er op dinsdagavond te rijden in de openingsceremonie van het CHIO Aken. Elk jaar nodigt Britta Rasche ons uit om in haar show te rijden. Dat was best wel pittig, we reden in een heel groot stadion tussen grote fonteinen. Voor ons was een optreden met karretjes en na ons een optreden met 48 hengsten.”

“Ik heb zo genoten van Gallito! Ik moest met een sjerp in mijn hand rijden en dat vond hij best spannend. Hij was zo braaf! Zijn oortjes gingen naar voren en hij ging er helemaal voor. Gallito blijkt echt een showpaard te zijn, ik hoefde niks te doen om hem te laten lopen. Hij is ervoor gemaakt!”

“Nog wat dingetjes bevestigen”

“Dinsdag zijn we na de show weggereden en hij krijgt nog voor de rest van de week vakantie. Lekker de weide op en een beetje stappen. Maar volgende week moet hij weer aan de slag, want binnenkort is het Nederlands kampioenschap van de MCI. Ik geloof dat ik de enige ben die daar op level 5 gaat rijden, haha! We moeten wel de wissels om de pas nog bevestigen, die gingen in Gesves gingen die allebei fout. Tijdens het losrijden en thuis gingen ze wel goed, maar in de proef kan ik hem nog niet scherp genoeg op dat lijntje houden. De rest doet hij zo fijn, dus dat is dan maar zo. We doen lekker verder nog ervaring op de in ring.”

“Gallito is nu 10 en heeft de goede leeftijd voor het werk. Op korte tijd is hij enorm vooruitgegaan. Het is mijn doel om Grand Prix met hem te rijden, maar daarvoor moeten we eerst nog een paar dingen voor bevestigen. Maar hij gaat het echt wel doen, daar ben ik van overtuigd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Ans Roels