Puck Buijnsters
Puck Buijnsters Pieter Sorber

EK eventing jeugd | Hoogste notering van Thierry van Reine na de dressuur

Algemeen

Vrijdag was het de derde dag van het EK eventing junioren en young riders en tevens de tweede dressuurdag. Ook nu was het weer een wisselvallige dag met regen en een beetje zon. 

Advertisement

Best groot

Junior Puck Buijnsters heeft vrijdag haar dressuur proef gereden met Image of Roses. “Mijn paard kreeg helaas erg veel spanning. Op dat moment is hij dan toch best wel groot voor mij. Daardoor was het vandaag toch iets minder dan dat we kunnen. Maar al met al heb ik toch alles eruit kunnen halen wat eruit te halen viel in deze situatie. Ik kijk uit naar de cross.” Ze eindige op de 27ste plaats met een score van 67,58%. 

Onervaren

Kristy Snepvangers, ook actief bij de junioren, was met haar reserve paard Galante ook gestart in de dressuur. “Voor een nog jong en onervaren paard als Galante mag ik zeker niet ontevreden zijn. Er zaten wel twee fouten in de proef, waar we hard op afgestraft werden”. Kristy zou in eerste instantie met haar paard Ted mee rijden, maar door een blessure kon Ted helaas niet mee. “Galante heeft eigenlijk altijd in de schaduw van Ted gelopen, dus dat brengt de nodige spanning nu wel met zich mee. Het was een hele omschakeling ook omdat we eigenlijk nog maar één seizoen internationaal hebben gereden samen.” Kristy en Galante eindige op de 38 plaats met een score van 65,30%. 

Over het randje

Young rider Thierry van Reine mocht donderdag al van start in de dressuur. “Mijn paard liep erg goed. Ik probeerde gisteren echt op het randje te rijden. Ze was erg fris waardoor we eigenlijk een beetje over het randje heen gingen en daardoor een paar kleine foutjes hadden. Dit drukte de score een klein beetje, maar nog steeds een mooie 71,67%”. Thierry heeft lang op de tweede plek gestaan. Na de tweede dag van de dressuur is de eindstand nog steeds een mooie vierde plaats. Thierry en zijn paard Classic Royetta zijn sinds maart dit jaar een combinatie en hebben echt een vliegende start gemaakt. Ook Thierry kijkt er uit naar de cross. “Het is een mooie cross die hier erg goed in het landschap past. Het parcours is flink aan de maat, dus qua tijd wordt dat denk ik het moeilijkste.”


Bijschrift - Pieter Sorber

Geluk momentje

Jade Woeltjes, ook een young rider, had het geluk momentje van de dag. Tijdens haar dressuurproef begon de zon heerlijk te schijnen. “Ik heb fijn kunnen rijden. Mijn paard was er goed aan en ik heb alle oefeningen ook echt kunnen rijden.” Jade en haar paard The Joker zijn nu ongeveer 5 jaar een combinatie. “Dit is onze eerste EK, dus dat is zeker wel spannend. Ik heb ook echt geprobeerd om mijn zenuwen tijdens de proef onder controle te houden en gewoon te blijven rijden.” Jade heeft ook erg veel zin in de cross. “Het is een gaaf parcours en ook aardig aan de maat. Dit geeft ons wel de gelegenheid om te kijken of we de 4* ook aan gaan kunnen.” Jade en The Joker eindigde op de 22ste plaats met een score van 66,51%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Pieter Sorber

Thierry van Reine
Jade Woeltjes