Ingrid Klimke - SAP Hale Bob OLD
CHIO Aachen 2017
© DigiShots
Ingrid Klimke - SAP Hale Bob OLD CHIO Aachen 2017 © DigiShots © DigiShots

Ingrid Klimke weer terug in het zadel na val

Algemeen

Bij een val tijdens het Equestrian Festival Baborowko 2021 in mei liep Ingrid Klimke een flinke blessure op aan haar ribben. Hiervoor onderging ze een operatie in Münster. Voor het eerst in lange tijd plaatst ze op Instagram weer een video van zichzelf in het zadel.

Advertisement

Titel verdedigen

Door haar val kon Ingrid dit jaar niet voor de zesde keer naar de Olympische Spelen afreizen. Voor haar een droom die in het water viel. Ze gaf al wel aan dat haar eerstvolgende doel het verdedigen van haar Europese titel is. In september vindt namelijk het EK eventing voor senioren plaats. 

Focus op herstel

Door het team om zich heen kon Ingrid zich volledig focussen op haar herstel. Haar vriendin en groom Carmen en haar stagiaires vingen veel werk op. Ook dochter Greta liet zich met wat paarden van haar moeder in de ring zien. De laatste keer was ze aanwezig in Bochelt, waar ze de twee hengsten Solo Dancer en Freudentancer uitbracht.

Eerste wedstrijd

Op haar Instagram-verhaal laat Klimke zich na een lange tijd weer op het paard zien. Ze heeft er een lange tijd uitgelegen, maar is weer van de partij. Op Franziskus danst ze weer door de baan en ze is ook weer op pad met de eventingpaarden. Met SAP Hale Bob OLD en Equistro’s Siena Just Do It was Ingrid aanwezig bij een training met bondscoach Hans Melzer. Volgende week staat haar eerste wedstrijd op de planning: de CCI4* Nations Cup in Arville.  

Bron: St. Georg

Foto: DigiShots