Ingrid Klimke - SAP Hale Bob Old
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Ingrid Klimke - SAP Hale Bob Old FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Ingrid Klimke reist niet voor 6e keer af naar Olympische Spelen

Algemeen

Eventingamazone Ingrid Klimke behoort al jaren tot de eventing-top en had uitgekeken naar haar 6e Olympische Spelen. Helaas gooide nu niet een blessure van haar paard, maar een blessure bij de amazone zelf roet in het eten.

Advertisement

Erg jammer

Tijdens een val op het terrein van Equestrian Festival Baborowko 2021 liep Klimke een flinke blessure op aan haar ribben. Hiervoor is ze een operatie ondergaan in Münster. Deze operatie is goed verlopen, maar de amazone geeft aan tijd nodig te hebben om te genezen. “Ik vind het erg jammer dat mijn grote droom om voor de zesde keer mee te doen aan de Olympische Spelen, is gebarsten. Het eerstvolgende doel is nu onze Europese titel verdedigen in september.”

Asha P niet fit

In mei werd al bekend dat Klimke voor de Olympische Spelen niet meer kon rekenen op Asha P, één van haar toppaarden. Het Duitse kampioenspaard blesseerde zich tijdens een training. Ook de Europese Kampioenschappen loopt de merrie niet mee. Klimke zei toen: “Het zal een poosje duren voor ze weer fit is. We moeten voor dit jaar helaas een wedstrijdpauze inlassen.”

Bron: Facebook Ingrid Klimke

Foto: © DigiShots