Genia Antonian met Mytira, gehuld in een dekje en bandages van Equinovo.
Genia Antonian met Mytira, gehuld in een dekje en bandages van Equinovo. Foto: PicturePure

Genia Antonian: “Ik combineer mijn passie voor paarden met mijn liefde voor ontwerpen”

Algemeen

Genia Antonian is van oorsprong kledingontwerper. Toen dat niet helemaal uitpakte zoals ze wilde besloot ze het over een andere boeg te gooien en zich te focussen op de paardensport. Daarom startte ze Equinovo, een luxe paardensportmerk die op dit moment vooral nog setjes verkoopt.

Advertisement

Dagelijks bezig

De liefde voor paarden zat er bij Genia al vroeg in. “Ik werd een keer uitgenodigd op een verjaardagsfeestje waarbij we gingen paardrijden. Vooraf was het wat spannend, maar eenmaal op de pony wist ik dat dit het was voor mij. De week erna heb ik me samen met mijn ouders aangemeld bij de manege en sindsdien ben ik nooit meer gestopt.” In alle facetten van haar leven houdt ze zich bezig met paarden. “Sinds 2019 ben ik dagelijks bezig met Equinovo. Daarnaast ontwerp ik websites, visitekaartjes en logo’s via mijn bedrijf Equidesign. Ten slotte heb ik nog mijn eigen dressuurpaard waar ik regelmatig mee train. Ik zit er echt helemaal in”, lacht ze.

Geen kinderkleding

Dat ze iets met ontwerpen wilde doen, wist ze al snel. “Ik ben altijd al creatief geweest en was vaak aan het tekenen. Zodoende ben ik na mijn middelbare school naar Eindhoven gegaan voor de studie Fasion Design. Tijdens en na mijn studie heb ik tot twee keer toe geprobeerd een kledinglijn op te zetten voor meiden en jongens. Dat is helaas tot twee keer toe mislukt, ook al heb ik er toen echt alles aan gedaan om het te laten slagen. Op een avond lag ik in bed en dacht ik: waarom ga ik fashion design niet combineren met de paarden? Toen ben ik gaan onderzoeken.”

Ander plan

“Ik kwam erachter dat Nederland echt een hele grote tak van ruitersport heeft”, gaat ze verder. “Maar ik zag veel mensen in buitenlandse merken rijden. Ik besloot om het over een andere boeg te gooien en mijn passie voor paarden te combineren met ontwerpen. Nu maak ik vooral setjes met unieke onderlappen erbij. Een set bestaat uit een dekje, onderlappen en bandages. Deze zijn in design onderscheidend van wat je normaal gesproken ziet. Natuurlijk wil ik graag gaan uitbreiden naar halsters, zomerdekens, zweetdekens etc., maar dat kan niet allemaal tegelijk.”

In de winkels

“Ik vond het best spannend om het roer om te gooien en het was natuurlijk best een risico. Ik kom niet per sé uit een ondernemende familie. Toch besloot ik te kijken wat ik ervan kon maken. Iedere dag leer ik weer wat nieuws. Ondertussen verkoop ik internationaal aan meer dan tien landen en in België ligt Equinovo zelfs al in de winkels. Het bedrijf is echt enorm aan het groeien en ik ben nu aan het uitzoeken hoe ik het verder wil uitbreiden.”

Perfecte paard

Voor haar ontspanning tussen de drukte door, kruipt Genia op haar eigen paard Mytira. Uiteraard in een set van eigen ontwerp. “Zij is een vierjarige merrie en is vorig jaar bij mij gekomen. Voor haar heb ik meerdere paarden gehad, maar daar heb ik niet zoveel geluk mee gehad. Hoe het nu met Mytira gaat was echt een droom voor me. Zij is het perfecte paard voor mij. Ze is sensibel en nog jong, maar toch heel braaf en fijn om te rijden. Eén van mijn dromen is om de wedstrijden in te gaan. Ik heb het gevoel dat het met haar nu misschien wel gaat lukken.”

Groot dromen

“Wat ik met Equinovo wil bereiken, en dat vind ik best spannend om uit te spreken, is marktleider worden. Ik geloof erin omdat de kwaliteit op en top is. Het is een goed en mooi product. Daarnaast wil ik via Equinovo meegeven dat ze zichzelf moeten zijn. Je kan het, dus droom groot! Ik ben ook jong en onervaren begonnen, maar ik kom elke dag weer dichter bij mijn doel. Dat kan jij ook.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: PicturePure 

Een detailfoto van de dekjes van Equinovo.