Afbeelding

Topruiters- en trainers verzamelen zich op Horse Event

Algemeen

Waar het eerste weekend van Horse Event op 11 en 12 september zich meer richt op de jeugdige paardenfanaat, gaat Horse Event op 18 en 19 september terug naar haar roots als educatief evenement. Dit weekend komen topruiters en -trainers uit verschillende disciplines samen om hun kennis en ervaring over te dragen in interessante clinics, leerzame workshops en spectaculaire shows.

Advertisement

Dressuurtop komt samen

Voor alle liefhebbers van dressuur heeft Horse Event dit jaar een paar interessante namen op het programma. Maar liefst twee amazones uit het Olympische Team van 2021 zijn te zien in september. Olympisch amazone Marlies van Baalen geeft op zaterdag een clinic samen met haar leerlingen, op zondag rijdt ze een show met haar moeder Coby van Baalen. Daarnaast komt ook de rising star van de dressuurruiters van TeamNL Dinja van Liere naar Horse Event. Op zondag geeft zij samen met haar trainster Rieky Young een dressuurdemo met als thema: ‘Een cowboykijk op topdressuur’.

Coby en Marlies van Baalen Equigeniek2019

Naast de Olympische amazones van TeamNL, kun je ook genieten van de Franse Grand Prix amazone Alizee Froment, neemt Bart Bax je mee in een clinic over eenvoudige wissels en pirouettes en is Grand Prix amazone én bondscoach van de pony’s en children Imke Schellekens-Bartels aanwezig met een demo over jonge paarden en een demo over het trainen van jonge dressuurpaarden.

Springsport goed vertegenwoordigd

Niet alleen dressuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Horse Event, ook de springsport is goed vertegenwoordigd op 18 en 19 september. Opvallende naam is de bekende Nederlandse springruiter Albert Voorn. Al decennia is Voorn actief in de springsport en nog steeds denkt hij er niet over om te stoppen met rijden. Hij behaalde vele nationale en internationale overwinningen, met als hoogtepunt de individuele zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney met zijn hengst Lando. Op 19 september geeft Albert een interessante clinic over de zin en onzin van dressuur rijden voor een springpaard.

Anky

Een andere opvallende naam is Anky van Grunsven. De dressuurkoningin verschijnt op 19 september een keer niet tussen de witte hekjes, maar juist tussen de hindernissen. Met haar talentvolle kinderen Yannick Janssen en Ava Eden geeft ze een inhoudelijke, springgerichte clinic. Verder is ook bondscoach van de pony’s en children springen Edwin Hoogenraat aanwezig op 18 september met een springclinic over ‘tempocontrole in het parcours’ en is de Coach 5 gediplomeerde Egbert van Roekel 18 en 19 september aanwezig met een springclinic en een eventingclinic.

Anky van Grunsven

Veelzijdigheid voorop

Horse Event staat al jaren bekend om zijn veelzijdigheid aan disciplines, iets dat ook dit jaar zeker weer het geval is. Je kunt op 18 en 19 september naast de dressuur- en springclinics, bijvoorbeeld ook meer leren over de trainingsmethode van Feather Light Horsemanship die gebruikt wordt bij moeilijke, angstige en/of getraumatiseerde paarden. Je krijgt een inkijkje in het leven van Yoni Blom, professioneel trainer van IJslandse paarden en best presterende Nederlandse IJslandse paarden-amazone, en je kijkt je ogen uit tijdens een gave trail/speed show van de Portugese Marco Boavista.

Ben je benieuwd naar het volledige programma? Bekijk dan snel de tijdschema’s per dag. Wacht niet te lang met het bestellen van je tickets, want dit jaar gaat de kaartverkoop harder dan ooit tevoren.

www.horse-event.nl

Kaarten bestel je via: https://horse-event.nl/bestel-nu-je-tickets/ 

Bron: Horse Event

Afbeelding
Afbeelding