Van Liere Dinja, NED, Haute Couture
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
21/07/2021
Van Liere Dinja, NED, Haute Couture Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 21/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Dinja (5): “Hier van leren en flink aan de bak”

Algemeen

Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen in Tokio. Voor de dressuur is dit Dinja van Liere, met Haute Couture de meereizende reserve. Vandaag had Haute Couture een rustige trainingsdag en keek Dinja naar de spannende ontknoping van de landenwedstrijd.

Advertisement

Passage van Total by far het best

“Wat een mooie proeven heb ik weer gezien vandaag. Ik begin even met voor mij vandaag het mooiste: de passage van Edward en zijn GLOCK’s Total US. Die vond ik by far het beste van het hele veld. Wat een gelijkheid over de benen, wat een lichtvoetigheid, wat een gemak! Je ziet Total US gewoon per dag nog beter worden. Het was gewoon echt heel heel erg goed! Niet voor niets is hij in het totaal vijfde geworden.”

Fijn beeld Hans Peter

 ”Dan ga ik maar even door met Nederland: Hans Peter en GLOCK’s Dream Boy. Heel erg jammer van dat eerste hakkeltje in de uitgestrekte draf. Toen leek het wel of de punten ietsje bleven steken. Jammer, want het was zo’n fijn beeld .Marlies reed natuurlijk als eerste voor Nederland. Het ging beter dan in de GP. De eerste dag moet je je visite kaartje af geven en als dat net niet helemaal gelukt is, dan is het de tweede proef echt heel moeilijk om die score nog omhoog te halen. Dat was zonde.”

Geen medaille

“Het werd vanmorgen al snel duidelijk dat we niet bij de bronzen medaille in de buurt zouden komen, als er niets vreemds zou gaan gebeuren met andere landen. Daarvoor hadden we nu gewoon geen drie combinaties aan start die hoger en liefst flink hoger dan 75% scoren. We konden niets lijden voor een medaille. Niet dat het bij alle uiteindelijke medaillewinnaars vanzelf ging. De topper van zaterdag, Jessica von Bredow Werndl, vond ik vandaag ietsje minder. Het was vandaag minder mooi afgewerkt. Ik heb in elk geval wel verschrikkelijk genoten van Carl Hester. Zo jammer dat zijn stap minder is, anders was hij ook boven de 80% gekomen. Van het weekend genoot ik ook enorm van Charlotte Dujardin. Nu vond ik het in de GPS ietsje minder. In de GP reed ze zo correct, nu sneed ze hoeken af. Ik vond haar vandaag eigenlijk te wild, te fel! Misschien heeft dat het zilver voor Engeland wel gekost. Charlotte Fry en Everdale van Van Olst completeerden natuurlijk het team. Knappe rit!”

Flink aan de bak

“Wie weer geweldig was, was de Amerikaanse Sabine Schut-Kery. Zij sleepte Amerika naar zilver met een heel aansprekende proef! Het medaillepodium is Duitsland, Amerika en Engeland. Onze troost: de Nederlandse paarden gaven de zilveren en bronzen medaille toch een klein oranje randje. We moeten nog wel even flink aan de bak, willen we weer voor een medaille mee gaan doen volgende keer! We hebben genoeg talentvolle paarden in het team, gedeeltelijk in Nederland gefokt, dus we moeten denk ik ook als land juist goed kijken naar de andere landen in plaats van ze te bekritiseren. En proberen hier weer van te leren, om de volgende keer sterker uit de bus te komen. Het belangrijkste is om goed te rijden, je door te ontwikkelen en beter te worden dan de rest. Het is nu anders, met een andere Olympische formule, Maar goed (leren) paardrijden, dat is belangrijker dan een kampioensformule. En nu slapen en op naar de Kür morgen….”

Dinja had zelf een relaxte dag met Haute Couture.

Tekst: Claartje van Andel

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Dinja van Liere/ Dirk Caremans Hippofoto.be


Afbeelding
Knuffel voor Haute Couture van Robin van der Starre