Rieky Young, Dinja van Liere en Robin van der Starre
Rieky Young, Dinja van Liere en Robin van der Starre

#Tokio | Dagboek Dinja (6): “Zoveel inspiratie opgedaan, het was méga mooie sport”

Algemeen

Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen op de Olympische Spelen. Voor de dressuur is dit Dinja van Liere, met Haute Couture de meereizende reserve. Vandaag had Haute Couture opnieuw een rustige trainingsdag en kreeg Dinja enorm veel inspiratie bij de Kür als slot van de Olympische dressuur. Dit is Dinja haar laatste dagboek over de Olympische Spelen.

Advertisement

Mooie open aanleuning

“Tjee, wat reed ik vanmorgen geïnspireerd met Haute Couture zeg na het kijken van de Grand Prix Special van gisteren. Zo’n mooie open aanleuning die de beste combinaties hebben, dat wil je toch ook kunnen laten zien? Hoe de Amerikaanse Sabine Schut dat voor elkaar had. En Carl Hester. En Charlotte Dujardin. Ik heb er extra mijn best op gedaan vanmorgen, op die mooie, lichte, open aanleuning…! Die inspiratie en dat streven neem ik mee naar huis.”

Feestje

“Het kijken naar de Kür was een feestje. Wel vond ik veel paarden nu echt wel moe. Zeker in de eerste groep van zes werden er best veel fouten gemaakt. Ik had gehoopt dat Sabine Schut en Sanceo in de tweede groep nog om de medailles mee zouden kunnen gaan doen, maar dat lukte nu niet.
Hans Peter reed weer echt goed! Echt van genoten. Edward reed in de laatste groep en hem vond ik ècht top. Zijn mega-passage en de geweldige pirouettes met lichtheid èn afdruk waren echt het mooiste van het veld. Wat mij betreft jammer dat hij daar niet nog meer voor beloond werd. Onze Nederlandse mannen hebben ècht gepiekt in de Kür, heel erg knap.”

Gepiekt

“En gepiekt hebben ook de medaillewinnaars Charlotte, Isabell en Jessica. Charlotte Dujardin reed weer echt met het mes tussen de tanden, ongelofelijk, wat een lef hoe zij zo’n proef rijdt! Ze reed weer beter dan gisteren, net als trouwens Isabell. Isabell was gewoon weer echt een koningin. Ze had hem weer top voor elkaar! Ze ‘verliest’ -als je het zo wil noemen bij zilver- dan toch echt wel op de stap. Zo belangrijk is de stap dus! Jessica reed ook weer beter dan gisteren en zo vanzelfsprekend. Dalera van Jessica heeft een mooie lange hals, dan kan je zo’n open aanleuning ook prachtig laten zien. De ware kampioene.”

Mega mooie sport

“Het was ècht mega mooie sport, met mooie combinaties en goede paarden. Ik heb ervan genoten en ga vrijdag vol goede moed naar huis. Ik heb ongelofelijk zin om thuis aan de slag te gaan met alle paarden. Zoals ik al zei: ik heb genoeg inspiratie opgedaan! Inspiratie om mee verder te trainen richting mijn eigen volgende wedstrijden, het WK jonge paarden en hopelijk het EK in Hagen. Vandaag is het oefenen al begonnen. Nu even volhouden!”

Dinja en Hatute Couture trainen in Toikio rustig door

Tekst: Claartje van Andel

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Dinja van Liere



Afbeelding