Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
30/07/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 30/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Janneke (3): “Zo cool!”

Algemeen

 Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen op de Olympische Spelen in Tokio. Voor de eventing is dit Janneke Boonzaaijer, die individueel deelneemt met ACSI Champ de Tailleur. Voor Janneke zit het eerste onderdeel van de eventing erop. Ze reed,  voor ons begin middag, voor haar in de avond haar dressuurproef.

Advertisement

Iets vergeten?

 “Wauw dat was cool hè! Heel erg cool! Voor ik het wist, reed ik op de middellijn voor mijn slotgroet. Ik dacht heel even. nu al, heb ik niets vergeten? Ik moest helemaal uit mijn concentratie komen. O, we zijn klaar! We groetten af, stapten de ring uit en we waren gewoon klaar! Ik ben zó trots! We reden gewoon simpel een steady proef, geen fouten, we deden het!”

Spooky

“Voor we de ring in gingen, had Champ even een spooky dingetje in een bocht. Ik reed nog een rondje en liet me niet uit m’n focus halen en toen hadden we zo’n fijne proef! Mooi halthouden. Het aanspringen in contragalop en dan de diagonaal op voor twee wissels. Zo’n fijne stille aanleuning. Daar had ik ook zo hard op geoefend! Hier in Tokio ook nog met Imke. Imke hangt nu nog in de lucht op weg naar Nederland, maar ze leest mijn blije bericht vast meteen bij het landen. Ik heb de proef meteen al weer terug gekeken. Dan zie ik nog wel kleine dingetjes hoor. Zoals het toch iets diep gaan in de overgang naar het stappen, maar het was echt zoveel beter dan in Luhmühlen. Niet te vergelijken.”


Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 30/07/2021 - Dirk Caremans

Trots

“Andy (bondscoach Andrew Heffernan red.) vond ’t ook, die was heel trots. Mijn moeder was ook trots. En ik zelf ook! Met mijn score van -33 (67%) hebben we nog best wat goede combinaties achter ons gelaten. Het was bewolkt en drukkend vandaag, klam, ik heb er niets van gemerkt in de ring. Champ hebben we extra gekoeld, maar die staat nu alweer hooi te eten in zijn stalletje. Ook heel tevreden met zichzelf…. Het waren twee ff-jes vandaag: foutloos en focus. Het had echt zeker weten niet beter kunnen gaan. Mooi om vast te houden dit weekend.”

Bron: De Hoefslag

Foto’s : Dirk Caremans Hippofoto.be

Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
30/07/2021