Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
30/07/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 30/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Janneke Boonzaaijer geniet op de Spelen: “Ik ben echt helemaal blij!”

Algemeen

Vandaag stond voor Janneke Boonzaaijer de dressuurproef op de Olympische Spelen in Tokio op het programma. Ze reed met ACSI Champ de Tailleur een ontspannen proef, die ze met een grote glimlach en een score van 33.00 afsloot. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak haar na afloop van de proef.

Advertisement

Geen fouten gemaakt

Janneke vertelt over hoe de proef is gegaan: “Het was echt geweldig, ik vond het echt heel erg cool. Toen we rond de ring reden had hij wat spanning. Champ vond een bord heel erg eng. Ik dacht: ‘Neee, dat gaan we nu niet doen!’. Dus ademde even uit en gelukkig konden we nog een rondje rijden. Daardoor kwamen we mooi de baan in. Toen hij eenmaal in de baan was, lette hij goed op en deed hij precies wat ik van hem vroeg. Voor mijn gevoel hebben we geen fouten gemaakt. Ik ben ook heel blij met de score. Natuurlijk wil je wel beter, maar op dit niveau en tussen deze ruiters ben ik hier super blij mee!”

Heel bijzonder

In haar dagboek schreef Janneke al over hoeveel zin ze had om te gaan rijden. Heeft het aan haar verwachtingen voldaan? “Ja, het is echt heel bijzonder. Ik ging de ring in en ik dacht we gaan lekker ons ding doen. De proef is ingekort vanwege de warmte, dus ik reed de laatste lijn op en ik vroeg me echt af of ik wat vergeten was. Daarna besefte ik me dat we gewoon klaar waren en dat we geen fouten hadden gemaakt. Dan komt de ontlading en denk je: ‘WOW, ik heb het gedaan!’”

Focus op de cross

Morgen verhuizen de paarden naar Sea Forest Park, waar de crosswedstrijd verreden wordt. “Ik vind het fijn dat we morgen niet hoeven te rijden, want dan heb ik de tijd om alles in te pakken. We kunnen rustig nog een keer rijden hier en ons focussen op de cross. Het is een gave cross met mooie, technische dingen. Ik heb er helemaal zin in! Ik hou van crossen en vind de adrenaline helemaal kicken. Het is een moeilijke cross, maar ik heb onwijs veel zin om het gewoon te proberen.”

Voorwaarts beginnen

Zondagochtend staat de cross op het programma. “Het is moeilijk omdat alle hindernissen snel achter elkaar komen. In de eerste minuut moet je zes sprongen hebben gehad. Om dat tempo te halen moet je snel beginnen en niet teveel tijd nemen op je hindernissen. Daardoor wordt het bij sommige hindernissen wat technischer. Ik wil lekker voorwaarts beginnen en in het ritme komen, maar ik ga voor nul. Nul rijden is het eerste doel, tijd het tweede. Als we niet in het ritme komen om de tijd te halen, dan ga ik alsnog voor nul. Dus eigenlijk is het doel zo snel mogelijk nul halen.”

Drinken uit flessen

De amazone geeft aan dat het ACSI Champ de Tailleur goed vergaat in Tokio. “Ik vind het wel een dingetje dat hij moet verhuizen tussendoor, maar dat is niet anders. Zondagmiddag komen ze weer hierheen en hoop ik hem klaar te maken voor het springen. Ook wilde Champ eerst niet goed drinken, er zit natuurlijk een ander smaakje aan het water. Nu krijgt hij water uit flessen omdat hij super goed moet drinken. Hij drinkt 40 tot 45 liter water per dag, dus dat zijn wel een hoop flessen.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be