Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren
KWPN Kampioenschappen 2017
© DigiShots
Fokker van het Jaar Dressuur Leunus van Lieren KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

Subtop: Fokker van het jaar Van Lieren doet zijn titel eer aan

Algemeen
Advertisement
Dit weekend lieten de Hexagon paarden op de subtopwedstrjd in Nieuw en St. Joosland maar weer eens zien waarom Leunus van Lieren vrijdag werd gehuldigd als Fokker van het jaar. In het ZZ zwaar werden beide proeven gewonnen door Marijke van Giesen met Hexagon’s Furious (v. Rubiquil) die in beide proeven boven de 70% wist te scoren.

Hexagon’s Furious debuteert glansrijk

‘Ik was heel erg blij met de proeven van Furious. Ik was al een aantal maanden niet op wedstrijd geweest omdat ik het thuis graag wat beter bevestigd wilde hebben. De afgelopen tijd hebben we vooral geoefend op het rijden van de proeven en het afwerken van de oefeningen. Vandaag voelde het al veel beter. Zelf ben ik nog niet zo handig in het rijden van pirouettes dus dat is nog wel een aandachtspunt. Ook dat gaat thuis al beter maar op wedstrijd moet het nog makkelijker gaan. Dit was pas onze eerste ZZ Zwaar wedstrijd en ik wil me met hem graag richten op het Indoorkampioenschap in deze klasse.’

Leunus fokker van het jaar

Over de huldiging van Leunus van Lieren als fokker van het jaar vertelt Marijke die werkzaam is op stal Hexagon: ‘We hebben het tot op het laatste moment geheim kunnen houden voor Leunus. Het was een heel geregel maar het was het allemaal waard toen we de verrassing zagen toen zijn naam werd omgeroepen en vier van zijn paarden de piste in kwamen. We hebben nog geen tijd gehad om het te vieren maar dat komt ongetwijfeld nog!’ De tweede plaats in de eerste proef van het ZZ zwaar was met 68,86% voor Sharon de Kok met Daydreamer (v.Daidalos). Het rode lint in de tweede proef was voor Deborah van Mook met haar paar Bolster (v.Special D). Dit duo wist 67,71% te noteren.

Nog meer Hexagon

Ook in de Prix St. Georges was de overwinning voor stal Hexagon. Thamar Zweistra reed Erina naar 70,07%, hetgeen ruimschoots voldoende was voor de winst. Op de tweede plaats volgde Jeff Heijstek met DMM’s Bucks (v. Van the Man) met een mooi percentage van 66,25%.

Succes voor Vincent Bol

Vincent Bol wist met zijn Baltimore (v. Johnson) de Intermediaire I op zijn naam te schrijven met een percentage van 68,55%. Hij werd op de tweede plaats gevolgd door Natalie Poppe die met Vienna 67,50% bij elkaar reed.

Feestje compleet

Om het feestje voor de familie van Lieren compleet te maken werd de Grand Prix met 70,05% gewonnen door Laurens van Lieren die met Zingar Northside (v. Gribaldi). Op de tweede plaats volgde Thamar Zweistra met Hexagon’s Conquest (v. Rubiquil). Zij noteerden 68,75%. Foto: Digishots [adrotate banner=”188”]