Afbeelding

KWPN gehuldigd als winnend stamboek voor dressuur, springen en eventing

Algemeen
Advertisement
Tijdens de jaarvergadering van de World Breeding Federation for Sport Horses werd het KWPN bekroond tot winnend stamboek in de disciplines dressuur, springen en eventing. KWPN-voorzitter Andries van Daalen kreeg van WBFSH-voorzitter Jan Pedersen de bijbehorende oorkondes uitgereikt. De huldiging van de lijstaanvoerders van de Rolex/WBFSH stamboekrankings is een van de hoogtepunten van de grootse, internationale bijeenkomst van de sportstamboeken. Op de Olympische spelen, de Wereldbekerfinales en in de hoog aangeschreven Grand Prix-wedstrijden waren het veelal Nederlandse paarden die goed presteerden. In de top van de klassementen was het KWPN eerder vaak te vinden, maar dit jaar verliep wel bijzonder goed. Het KWPN gaat dit jaar in alle drie de disciplines aan de leiding. Groot succes voor de fokkers dus.

WBFSH-rankings

De ranking wordt berekend over de periode van 1 oktober tot en met 30 september. Gedurende dat jaar verdienen de paarden op alle FEI-wedstrijden punten, waarbij een kampioenschap bonuspunten op kan leveren. Door middel van de verdiende punten classificeren de paarden zich op volgorde van succes. De beste zes paarden van ieder stamboek dragen bij aan de uiteindelijke positie van een stamboek in de WBFSH-ranking.

Aftreden Thomas Nissen

Daarnaast maakte de Duitse Thomas Nissen bekend dat hij niet langer meer lid van het bestuur zal zijn. De Duitse Eva-Maria Broomer en Norbert Camp waren genomineerd voor een bestuursfunctie, Camp zal deze functie de komende drie jaar gaan invullen.   Klik hier voor de complete en gedetailleerde ranking.   Bron: KWPN Foto: KWPN