Algemeen

  • aangepast 29 juni 2021 21:36

Michael Jung: ‘La Biosthetic Sam FBW met pensioen’

Micheal Jung maakt bekend dat zijn La Biosthetique Sam FBW (v. Stan the Man xx) niet langer op wedstrijd te zien zal zijn. Eerder gaf Jung aan dat hij de inmiddels 18-jarige ruin dit jaar nog wilde starten, maar zo ver mocht het niet komen. Jung laat weten dat Sam nu met pensioen gaat.

Aken

La Biosthetique Sam FBW eindigoede in mei dit jaar nog op de tiende plaats in Badminton 4*. Verder wilde Jung de talentvolle ruin in juli uitbrengen in Aken, maar hoefproblemen gooiden roet in het eten. Jung plande begin dit jaar de wedstrijd in Pau, als afsluiter van Sam zijn carrière. Deze zou volgende week beginnen.

€˜Tijd verloren door hoefproblemen'

€˜Mede door deze hoefproblemen hebben we meer tijd verloren dan verwacht en kunnen we niet meer deelnemen aan de wedstrijd in Pau. Maar Sam is fit en ik rijd hem elke dag.' vertelt Michael Jung tegen Reiterjournal.  Jung besloot om Sam niet meer te starten, zijn plan om hem in 2018 met pension te laten gaan blijft vaststaan. Sam eindigede als zesde tijdens het Wereldkampioenschap jonge paarden en kwam vanaf 2008 aan start op het hoogste niveau. Hij was al snel op meerdere 3* wedstrijden te zien en veroverde voor het eerst een podiumplaats in Wiesbaden, mei 2009. Op negenjarige leeftijd veroverd hij individueel brons op het Europees kampioenschap in Fontainebleau. La Biosthetique Sam FBW sleepte hierna vele overwinningen en medailles binnen.   Bron: grandprix-replay Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties