Springteam met het Olympisch goud in Londen 2012
Springteam met het Olympisch goud in Londen 2012 Foto: Remco Veurink

Medailles Tokio 2020 100% gerecycled

Algemeen
Advertisement
Afgelopen week lazen we al dat een aantal sporten op de Olympische Spelen een nieuw format krijgen. Zo ook de hippische sport. Niet alleen de sport wordt aangepast, maar ook de medailles. De organisatie van Tokio 2020 kondigt aan dat 100% van het metaal wat gebruikt wordt, gerecycled is. Dat meldt USA Today.

Veranderingen hippische sport

Meerdere elementen verschillen van eerdere Spelen. Zo is er geen plek meer is voor een '˜drop score', alle gereden ritten tellen vanaf nu mee. Daarnaast bepaalt de Grand Prix niet meer wie er met de team medailles vandoor gaan. Dat gebeurt namelijk in de Grand Prix Special. Ook verandert de selectie voor de Individuele Freestyle en daarmee dus ook voor de Grand Prix Special.

Medal Project

Het Tokio 2020 Medal Project verzamelde 80,000 ton aan mobiele telefoons en kleine elektronische apparaten. Deze apparaten komen vanuit heel Japan. Vervolgens gebruikt de organisatie deze apparaten voor het maken van alle gouden, zilveren en bronzen medailles. Dit doen ze voor zowel de Olympische en de Paralympische spelen van komend jaar. De organisatie reikt komend jaar naar schatting zo'n 5000 medailles uit.

Twee jaar

Tokio 2020 maakt bekend dat de medailles van komend jaar bestaan uit 100% gerecyclede materialen. Dit bereikten ze na een donatie periode van twee jaar. Al deze materialen worden gewonnen uit de gedoneerde elektrische apparaten. Van deze apparaten zijn er maarliefst zes miljoen mobiele telefoons. Bron: USA Today / Hoefslag Foto: Remco Veurink