Afbeelding

Column Denise Dekens | “Doe eens positief”

Algemeen

De hele paardenwereld was geschokt door het plotselinge overlijden van jurylid en paardenvrouw Vivian Lindemann op 11 februari van dit jaar. Een week eerder reed ze op vrijdagavond naar huis vanaf de KWPN-hengstenkeuring. Onderweg kreeg ze een hersenbloeding. In Tilburg is ze nog geopereerd, maar de prognose was toen al slecht. Een week leefden nabestaanden en vrienden tussen hoop en vrees, totdat bleek dat herstel niet mogelijk was. 

Neus op de feiten

Ze is niet meer wakker geworden en overleed in het bijzijn van haar naasten. Ze werd maar 53 jaar en liet haar zoon Sidney Trimp (24) achter. Het hele gebeuren greep me enorm aan, terwijl ik haar alleen een aantal keren als journalist gesproken had. We zeggen wel vaak dat je moet genieten van het leven, omdat het ieder moment voorbij kan zijn, maar als zoiets gebeurt dan drukt je dat echt met je neus op de feiten; het leven is echt eindig en het kan zomaar voorbij zijn.

Bewuster genieten

Ik probeer nu nog bewuster om van dingen te genieten, zoals van mijn gezin, al onze dieren, een zonnetje dat doorbreekt en noem maar op. Ik wil echt positief in het leven staan en niet zeuren om dingen die niet belangrijk zijn. Nou kon ik me al vaak ergeren aan mensen die los gaan op social media over andere mensen of zelfs tegen elkaar. Nu des te meer. Ik zie het nut er echt niet van in.

Buig het om

Als iedereen nou eens wat dichter bij zich zelf zou blijven en niet alleen maar commentaar levert op een ander zou het leven toch nog mooier zijn? Je hoeft ook niet alles uit te spreken wat je denkt. Vind je toch dat je het gesprek aan moet gaan, doe dit dan face to face en niet achter een schermpje. Probeer van een negatieve gedachte eens een positieve te maken. Geniet van het positieve, maak mooie herinneringen en haal alles uit het leven. Je bent maar even op deze aarde. Elkaar afzeiken op social media is vast niet de bedoeling van onze aanwezigheid hier.