Jur Vrieling (NED) - Long John Silver 3
FEI Jumping European Championships Milano 2023
© DigiShots
Jur Vrieling (NED) - Long John Silver 3 FEI Jumping European Championships Milano 2023 © DigiShots DigiShots

EK Springen | Jur Vrieling: “Ik had gehoopt op een (team)medaille”

Springen EK springen Milaan

Jur Vrieling en zijn grote krachtige schimmel Long John Silver 3 N.O.P. (v. Lasino) kregen zondag twee balken in de eerste omloop. Ze werden achttiende op het EK. “Als ik iets meer de tijd had genomen, had ik zeker een fout kunnen voorkomen”, analyseert Jur. 

Advertisement

Lichte twijfel

De ruiter was teleurgesteld na zijn rit. “Long John sprong eigenlijk heel goed, maar op de eerste dubbelsprong kwam ik te hard aangereden. Bij de afzet op de insprong voelde ik al dat ik de tweede niet meer ging redden en dat gebeurde ook”, vertelt de ruiter. Hij had gehoopt een team medaille en eventueel een individuele medaille. “Met een vijfde of zesde plek was ik ook blij geweest, maar met de 18e plaats ben ik niet tevreden. Met het parcourslopen hadden we duidelijk met elkaar de beslissing genomen over zes galopsprongen naar de dubbel toe. Ik had daar een lichte twijfel over, maar dacht het komt wel goed, maar het kwam niet goed, ik had daar een zekerheidje moeten inbouwen.”

Snelste paard van Nederland

De grote schimmel was van nature niet zo snel. Dit was een ontwikkelpunt en Jur is er mee aan de slag gegaan. “Hij is inmiddels sneller en in de jacht en in de landenwedstrijd was hij het snelste paard van Nederland. Alleen voor dubbelsprongen moet ik echt de tijd nemen”, vertelt de ruiter. Hij was toch bang voor een tijdfout en had wellicht een fout kunnen voorkomen als hij wat meer tijd had genomen. “Een tijdfout is altijd nog beter dan een fout. Ik moet daar zelf weer meer op gaan trainen om bij mezelf die knop om te zetten, mijn paard is inmiddels snel genoeg. Hij was in vorm en was ook nog steeds niet moe toen hij het parcours uitkwam”, aldus Vrieling.

Bron: KNHS

Foto: Digishots