Willem Greve - Highway M TN
CHIO Rotterdam 2023
© DigiShots
Willem Greve - Highway M TN CHIO Rotterdam 2023 © DigiShots © DigiShots

CHIO Rotterdam | Longines Grote Prijs van Rotterdam 1.60 m op weergaloze wijze voor Willem Greve “Dag om nooit te vergeten!”

Springen CHIO Rotterdam

In de afsluitende Lonigines Grote Prijs van Rotterdam op 1.60m-niveau op zondag verschenen 41 top combinaties in de ring. Het publiek was massaal naar het Kralingse Bos gekomen, ondanks de warmte. Zij zagen Willem Greve winnen in een zinderende barrage, waarvoor elf combinaties zich geplaatst hadden en maar vier deelnemers foutloos bleven.

Advertisement

Weergaloze barrage

Willem Greve en Highway M TN zijn een gevestigde naam op dit niveau. Ze maakten het heel spannend, maar noteerden op weergaloze wijze een tijd van 39,57 seconden in een foutloos parcours, waarmee ze Daniel Coyle naar de tweede plek verdreef. “Je droomt  ervan om zo’n mooi concours te winnen. Dat is nu gelukt met dit geweldige paard, dankzij Team Nijhof en het geweldige team om mij heen. Het is een dag om nooit te vergeten!” sprak Willem enthousiast.

Daniel Coyle won vorig jaar de Longines Grote Prijs op CHIO Rotterdam. Met Lagacy nam hij zondag veel risico, met bijna onmogelijke korte bochten. Het lukte hem op fantastische wijze foutloos te blijven in een tijd van 40.47 seconden. Lang leek hij te winnen, totdat Willem Greve dus als laatste de ring betrad.

Eén oog

De derde plaats was voor de eerste starter in de barrage; de Franse Aurelien Leroy en Croqsel de Blaignac. Zij bleven foutloos in een tijd van 44.26 seconden. Kars Bonhof heeft de KWPN-hengst Hernandez TN, die maar één oog heeft, weergaloos aan het springen. Het is prachtig team. Kars nam iets minder risico om foutloos te blijven, wat super lukte! In een tijd van 47,29 seconden werden ze vierde, voor Sanne Thijssen. Sanne Thijssen is een vechter in het parcours en geeft alles. Ze nam veel risico, maar noteerde helaas één springfout Hi There.

Jur en Harrie gaven alles

Jur Vrieling en Flumicino van de Kalevallei lieten al een fantastische eerste ronde zien. In de barrage zette hij alles op alles, maar moest een springfout incasseren op de één na laatste hindernis. Hierdoor werden ze zesde. Harrie Smolders ging met  Uricas vd Kattevennen voor de winst. Hij reed vol gas vooruit en maakte korte bochten. Met veel ‘oehs en aahs’ van het publiek moest hij helaas één balk incasseren en sloot hij aan achter Jur. 

Vorig jaar tweede, nu tiende

Carsten Otto-Nagel noteerde met de fanatisch springende GK Curacoa vier strafpunten en werd negende. Kevin Jochems won al twee keer eerder een 5* Grote Prijs. Hij noteerde met de schimmelhengst Casillas van de Helle twee springfouten. Vorig jaar werd hij nog tweede in Rotterdam, nu moest hij genoegen nemen met de tiende plaats,

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: CHIO Rotterdam 2022