Maikel van der Vleuten - Dywis HH
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Dywis HH Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Maikel van der Vleuten nipt tweede in Grote Prijs achter Hans-Dieter Dreher

Springen Jumping Amsterdam

Zaterdagavond kon het publiek genieten van de Anemone Horse Trucks Grand Prix of Amsterdam over 1,60m. Elf combinaties plaatsen zich voor de barrage, waarvan vier Nederlandse ruiters. De Duitse Hans-Dieter Dreher wist als snelste de eindstreep te bereiken. Hij reed zijn schimmel Elysium (v. VDL Zirocco Blue) in 39,92 seconden rond. Maikel van der Vleuten deed een dappere poging om hem van het ereschavot te stoten, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Zijn twaalfjarige merrie Dywis HH (v. Toulon) draaide kort, maar bereikte de finish in 40,65 seconden.

Advertisement

Vier Nederlanders

Loewie Joppen reed een foutloze barrage in 41,57 seconden wat hem uiteindelijk de vierde prijs opleverde. Zijn Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos ‘d O) bleef van het hout af en galoppeerde met grote galopsprongen door het imponerende parcours. De negende prijs ging naar Jur Vrieling die vier strafpunten kreeg met zijn Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle). Het geluk stond niet aan de kant van Marc Houtzager. Hij kreeg acht strafpunten met Sterrehof’s Dante N.O.P. (v. Canturano) en werd daarmee elfde. 

Zondagmiddag wordt om 15.30 uur de FEI Longines wereldbekerkwalificatie verreden. Volg bij De Hoefslag de liveblog en mis niets van Jumping Amsterdam! 

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag 

Foto: Digishots