Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Rome: Dubbeldam en Van der Vleuten in top drie Grote Prijs

Springen
Advertisement
Het werd vanmiddag net geen Nederlandse overwinning in de vijfsterren 1.60m Grote Prijs van Rome. Tweevoudig wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P, in de landenwedstrijd van vrijdag nog goed voor een totaal van acht strafpunten, schaarden zich vanmiddag nipt achter winnaars Henrik von Eckermann (Zweden) en Cantinero (v. Cento). Maikel van der Vleuten en de in vorm verkerende VDL Groep Arera C (v. Indoctro) finishten op de derde plaats.
Zware dobber
De opgave van de Italiaanse parcoursontwerper Uliano Vezzani bleek een zware dobber. In de eerste manche wisten slechts vier van de vijftig combinaties het parcours foutloos te voltooien. Onder hen bevond zich de uiteindelijke winnaar. Von Eckermann en Cantinero, een zoon van de merrie Trezebees die zelf ook op 1.60m niveau sprong en naast dit paard ook nog eens de BWP gekeurde Boris (v. Fetiche du Pas) voortbracht, bleken tijdens de Nations Cup al in vorm. Het duo scoorde toen twee foutloze rondes en leek vandaag eveneens weinig moeite te hebben met het voorgeschotelde parcours. Dertien combinaties mochten aantreden voor de tweede manche, maar Von Eckermann nam geen enkel risico en met slechts een tijdfout (48.67 seconden).  werden zij gekroond tot winnaars. Dubbeldam en zijn Rash R-nakomeling maakten in de eerste manche eveneens geen springfouten, maar liepen toch een strafpunt wegens tijdsoverschrijding op. In de tweede ronde kwamen ze tot hetzelfde resultaat, waardoor het eindtotaal van twee strafpunten goed bleek voor de tweede plek. Een mooie opsteker voor het duo, dat in Lanaken nog geëlimineerd werd in een 1.35m rubriek. Met de resultaten van afgelopen week lijkt deze combinatie op de goede weg terug. Van der Vleuten heeft zijn negenjarige merrie Arera C al in fitte conditie. De combinatie liep de afgelopen maanden op diverse concoursen in de top vijf en boekte vandaag respectievelijk één en twee tijdstrafpunten, waarmee zij mochten aansluiten op de derde plaats. Sergio Alvarez Moya (Spanje) en G and C Quitador (v. Jarnac) volgoeden met vier strafpunten op de vierde plaats, voor thuisamazone Giulia Marquet en Fixdesign Funke van ‘t Heike (v. Action Breaker).
Tegenvallende resultaten
Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr. Blue) vrijdag nog goed voor twee foutloze rondes in de landenwedstrijd, konden vanmiddag niet overtuigen. Met 5 strafpunten bleef de combinatie steken op de 21ste plaats. Nederlands kampioenen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) vinden we met twaalf strafpunten terug op een teleurstellende 35ste plaats. Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) kwamen tot hetzelfde aantal fouten en bleven steken op de veertigste plaats. Klik hier voor uitslagen. Lees hier de reacties van Maikel en Jeroen. Foto: Remco Veurink