Sanne Thijssen - Hi There
CH Deurne 2022
© Digishots
Sanne Thijssen - Hi There CH Deurne 2022 © Digishots digishots

Sanne Thijssen vijfde in CSI5* Grote Prijs van Sankt-Gallen

Springen

De Grote Prijs van Zwitserland op 1.60m-niveau viel ten prooi aan de Zwitser Martin Fuchs met zijn Connor Jei (v.Connor). Ze reden een foutloze barrage in 42,91 seconden. De Nederlanders Sanne Thijssen en Marc Houtzager wisten dat zelfde kunstje te herhalen, maar reden een langzamere ronde.

Advertisement

Barrage

Dertien van de vijftig combinaties wisten een foutloze eerste ronde te rijden en kwamen terug voor de barrage. Sanne Thijssen en haar tweede-paard Hi There (v. Nabab de Reve) reden een foutloze barrage op de graspiste in 47,29 seconden. Marc Houtzager en zijn relatief onervaren paard Holy Moley (v. Verdi) waren een fractie langzamer en finishten in 48,14 seconden. 

Morgen start de landenwedstrijd

Maandag staat de CSIO5* landenwedstrijd op het programma waarin ook TeamNL van start komt. Bondscoach Jos Lansink heeft vier ruiters en een reserve geselecteerd. Marc Houtzager heeft zijn Olympische Sterrehof’s Dante N.O.P. (v. Canturano) meegebracht naar Zwitserland. Jur Vrieling betreed de piste met de jonge Long John Silver 3 (v. Lasino). De 23-jarige Sanne Thijssen heeft haar goede vorm laten zien in de Grote Prijs van Madrid en zal ook in Zwitselrand haar hengst Con Quidam RB (v. Quinar) aan de start brengen. De vierde combinatie zal morgen debuteren op het hoogste niveau. Jack Ansems en zijn schimmel Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue) lieten eerder al zien in vorm te zijn. Micheal Greeve en Fyolieta (v. Carambole) zijn reserve. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots