Afbeelding

Laatste kans in 2022 om toekomst talent aan te schaffen bij Paardenveilingonline.com

Springen

De collectie van de zevende en laatste veiling van 2022 van Paardenveilingonline staat op de site en het belooft weer een mooie veiling te worden met veel potentieel voor de toekomst. 40 jonge, talentvolle en goed gefokte springpaarden sieren de collectie.

Advertisement

Start veiling

De veiling start op 7 december om 19.00 uur en loopt af op zaterdag 10 december vanaf 20.00 uur. Noteer in je agenda, want dit mag je als liefhebber van de springsport niet missen! Zoals altijd is er streng geselecteerd op kwaliteit en correctheid en zijn alle paarden gekeurd door D.A.P. Enterbrook. Deze keuringrapporten zijn hier in te kijken.

Zes toppers uitgelicht

Graag lichten we weer zes toppers uit de collectie uit:

Palm Springs: halfbroer van twee 1.45m-paarden

Palm Springs is een driejarige hengst van de Harley VDL. De twee oudste nakomelingen van moeder Charlotte vallen positief op in de sport, zo is Go Quasi (v. Quasimodo van de Molendreef) geklasseerd op internationaal 1.45m-niveau en presteert de achtjarige PMF 2Join Jubilee (v. Zirocco Blue VDL) met Jur Vrieling en Suzanne Tepper op internationaal 1.40m-niveau. Deze Palm Springs lijkt alles in huis te hebben om in hun voetsporen te treden. 


Tangila Wi Ro Z, volle zus van 1.40m-paard Thousand Dollar

Deze driejarige merrie is een volle zus van het internationaal 1.40m-geklasseerde springpaard Thousend Dollar. Voor het vaderschap tekende de Grand Prix-hengst Tangelo van de Zuuthoeve, die zich heeft weten te onderscheiden in de fokkerij dankzij uitmuntende nakomelingen als Darry Lou, Tobago Z en Citizenguard Taalex.


Collin FZ Z, moeder is halfzus van EK-paard Sassicaia Ares

Deze vierjraige ruin heeft als vader Colman, die zijn waarde bewijst in de fokkerij met op topniveau presterende nakomelingen als Catwalk IV, Con Dios III, Emir R en GP van Aken-winnaar L.B. Convall. Van moederszijde vertegenwoordigt Collin FZ Z de vooraanstaande Holsteiner stam 890, bekend van Casall, Berlin en Elmshorn.


Octavia, toptalent Kitt SB gekoppeld aan prestatiestam

Octavia is een driejarige merrie die uit de eerste jaargang van de zeer getalenteerde hengst Kitt SB komt. Hij scoorde verschillende negens in het verrichtingsonderzoek. Haar moeder Felicia brengt de genen in van de Olympische topvererver Arko III en is een halfzus van meerdere 1.30/1.35m-springpaarden. 


Ogossi, halfzus meerdere 1.45/1.50m-paarden

Ogossi is een driejarige merrie van topvererver Eldorado van de Zeshoek, die zich bewijst op het hoogste niveau met nakomelingen als Grandorado TN, Killer Queen VDM en Elektric Blue P. Hij is hier samengebracht met een fantastisch fokkende Oldenburgse merrie. Ogossi is namelijk een halfzus van vier internationale springpaarden: de 1.50m-geklasseerde Credit Card (v. Heartbreaker) en Zissoga (v. Concorde) alsmede de 1.45/1.50m-geklasseerde Agossi 5 (v. Heartbreaker) en Bibi (v. Quattro B). 


H, halfbroer 1.50m-paard Now or Never

Deze 2,5-jarige hengst is gefokt uit dezelfde moeder als het internationale springpaard Now and Ever (v. Numero Uno), die 1.50m-niveau geklasseerd is en deelnam aan de EK voor young riders afgelopen zomer. Zelf is moeder High Corrie een halfzus van het onder Mario Stevens succesvolle Grand Prix-paard Corlanda Old (v. Cordalmé Z), die twintig internationale overwinningen tot op 1.50m-niveau boekte en onder meer tweede werd in de 1.60m-Grand Prix van Nörten-Hardenberg. 


Eenvoudig registreren

Om mee te kunnen bieden op uw favoriet, vanaf 7 december om 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. Bij vragen over de collectie kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com.