Afbeelding
Remco Veurink

Wat een kwaliteit voor de toekomst bij Paardenveilingonline

Springen

De vijfde online veiling van Paardenveilingonline.com gaat woensdag 24 augustus van start. De opvallende collectie bestaat dit keer uit 34 kwaliteitsvolle spring gefokte veulens met daarnaast nog eens 7 exclusieve embryo’s. Ook nu is er weer streng geselecteerd op kwaliteit en correctheid. Alle veulens zijn klinisch gekeurd door D.A.P. Enterbroook.

Advertisement

Collectie staat online

De collectie staat al online en kun je hier bekijken. Noteer in het direct in je agenda! Vanaf woensdag 24 augustus om 19.00 uur kun je meebieden op jouw favoriet(en). De veiling loopt op zaterdag 27 augustus vanaf 20.00 uur af. 

Graag lichten we weer zes toppers uit de collectie uit:

Dominator Z-zoon Duke H Z

Onder Christian Ahlmann lost Grand Prix-winnaar Dominator Z alle sportieve verwachtingen in en schitterde hij onder meer op de WEG in Herning dit jaar. Ook in de fokkerij bewijst hij zijn grote waarde, met nakomelingen als D’Aganix 2000 Z, Dorian Grey TN Z en Querido VG Z. Van moederszijde is deze Duke H Z een kleinzoon van de internationaal springende Gesina SR, die op 1.45m-niveau geklasseerd is. 


Ingeplante embryo van Chacco Blue uit Grand Prix-merrie Sterrehof’s Ushi

Sterrehof’s Ushi presteerde jarenlang in Grand Prix’s en Nations Cups met Julia Houtzager-Kayser en is een kleindochter van de Grand Prix-merrie Narcotique de Muze II, waarmee Eric Lamaze op het hoogste niveau sprong. Zij is onder meer moeder van de Grand Prix-paarden Boyante de Muze, Sea Coast Ferly, Giovani de la Pomme en Querlybet Hero. Ook is zij grootmoeder van Grand Prix-paarden als Vagabond de la Pomme, Aqui de Muze HDC, Felini de la Pomme, Heroine de Muze, Go Easy de Muze, Hocus Pocus de Muze en Iceman de Muze. 


Allstar STW; Emerald gemixt met Holsteiner stam 474a

Onder Harrie Smolders behoorde Emerald van ’t Ruytershof jarenlang tot de sportieve wereldtop en met nakomelingen als Igor, Nikka van den Bisschop en Imerald van ’t Voorhof bewijst hij nu tot ’s werelds beste verervers te behoren. In de pedigree van Allstar is Emerald gekoppeld aan de bewezen Holsteiner stam 474A. In combinatie met Vannan leverde moeder Candy Z al het zevenjarige, internationaal 1.30/1.35m-geklasseerde springpaard Veuve Clicquot Z. Zelf is Candy Z een volle zus van het internationale 1.40m-paard Candy St.Ggyvan en halfzus van de 1.45m-geklasseerde Corrada (v. Corrado I). 


El Divino HBC Z uit halfzus Vagabond de la Pomme

Topvererver Eldorado van de Zeshoek drukt zijn stempel op de fokkerij en is hier aangepaard met een interessante halfzus van de Grand Prix sport- en fokhengst Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles. Grootmoeder Sauterelle de la Pomme sprong zelf op internationaal 1.40m-niveau en bracht onder meer ook het 1.55m-springpaard Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Rêve) en meerdere 1.40/1.45m-paarden. Ze staat bovendien te boek als grootmoeder van vier 1.50m-paarden. 


Severin E.C. uit halfzus van zes internationale paarden

Met Severin E.C. wordt de mogelijkheid geboden een interessante dochter van de Grand Prix-hengst Bacardi VDL aan te schaffen. Onder Janika Sprunger nam dit toptalent deel aan de WEG van Tryon, terwijl moedersvader F-One USA hoge ogen gooide op de WEG in Herning deze zomer. Moeder Kadess is bovendien een halfzus van niet minder dan zes internationale springpaarden! 


Sisi Janta; uit een halfzus van WEG-paard Nanta

De met 90 punten goedgekeurde Lambada Shake AG ontwikkelt zich heel positief in de sport en deze atletische Aganix du Seigneur-zoon lijkt ook veel kwaliteiten door te geven aan zijn nakomelingen. Moeder Elijanta bracht al een 1.40m-springpaard en is zelf een halfzus van het internationale Grand Prix-springpaard en WEG-deelnemer Nanta (v. Caridor), van de 1.40m-geklasseerde Ishan B (v. Cardento) en meerdere internationale 1.35m-paarden. 


Eenvoudig registreren

Meebieden? Maak dan nu vast gratis je account aan en bied mee vanaf 24 augustus om 19.00 uur. Registeren kan heel eenvoudig via de registratiepagina. Alle veulens zijn klinisch gekeurd, rapporten zijn eenvoudig te bekijken via de website. Bij vragen over de collectie kun je contact opnemen met Paardenveilingonline.com.