NR 29 Andita Z
NR 29 Andita Z

Kwaliteitsvol potentieel bij Paardenveilingonline

Springen

Woensdag 13 juli gaat alweer de vierde online veiling van Paardenveilingonline.com van start. De collectie bestaat uit 27 kwaliteitsvolle veulens met daarnaast nog eens zeven beloftevolle springpaarden embryo’s. Het is een gevarieerde collectie nakomelingen, ook van jonge hengsten zoals Sambuccie de Muze (uit de bekendste moederlijn van België) die van Paardenveilingonline een kans en een podium krijgen. 

Advertisement

Er is weer streng geselecteerd op kwaliteit en correctheid en alle veulens zijn klinisch beoordeeld en gekeurd door D.A.P. Enterbroook.

Collectie online

De collectie staat al online en kun je hier bekijken. Vanaf woensdag 13 juli om 19.00 uur kun je meebieden op jouw favoriet. De veiling loopt op zaterdag 16 juli vanaf 20.00 uur af. Noteer het in je agenda en wees op tijd!

Graag lichten we al zes toppers uit de collectie uit:

Princess, gefokt uit een halfzus van 1.50m-springpaard Cukuta

Van moederszijde vertegenwoordigt deze beloftevolle Princess de vooraanstaande Holsteiner stam 318D2, bekend van hengsten als Corofino I, Diarado, Crawford en Douglas. Haar moeder Hedi is een halfzus van het internationale 1.50m-springpaard Cukuta (v. Carthago) van Johnny Pals en combineert in haar pedigree de waardevolle Grand Prix sport- en fokhengsten Cornet Obolensky en Diamant de Semilly, waarmee dit veulen over een sterke bloedsopbouw beschikt.

Sammy Blue AWH Z, moeder is halfzus van 1.60m-springpaard Quilazio

Dit merrieveulen komt uit de eerste jaargang van de veelbelovende BWP-gekeurde hengst Sambucci de Muze, die een zoon is van de Grand Prix-merrie Malissa de Muze en daarmee een uitstekende prestatiestam vertegenwoordigt. Heel interessant is het dat moeder Nachtbluete W een halfzus is van vijf internationale springpaarden, waaronder de op 1.60m-niveau geklasseerde Quilazio (v. Quidam de Revel) en de 1.40m-geklasseerde Euphoria HST (v. Nabab de Rêve).

Snelle, gefokt uit een halfzus van WEG-deelnemer Nanta

Moeder Fejanta sprong als jong paard met een 8,5 voor vermogen naar een totaalscore van 80 punten in de IBOP en heeft zich vervolgens op 1.30m-niveau bewezen in de sport. Zij is een halfzus van het internationale Grand Prix-springpaard Nanta (v. Caridor) waarmee Jonella Ligresti deelnam aan de WEG, alsmede de 1.40m-geklasseerde Ishan B (v. Cardento) en meerdere internationale 1.35m-paarden. Grootmoeder Janta presteerde op 1.35m-niveau.  

Ingeplante embryo van Chacco-Blue uit de Grand Prix-merrie Sterrehof’s Ushi

Sterrehof’s Ushi presteerde jarenlang in Grand Prix’s en Nations Cups met Julia Houtzager-Kayser en is een kleindochter van de Grand Prix-merrie Narcotique de Muze II waarmee Eric Lamaze op het hoogste niveau sprong. Zij is onder meer moeder van de Grand Prix-paarden Boyante de Muze, Sea Coast Ferly, Giovani de la Pomme en Querlybet Hero.  


Andita Z, topverervers gekoppeld aan bewezen sportstam

De sterk verervende Grand Prix-hengst Aganix du Seigneur bewijst zijn waarde in de fokkerij als vader van opvallende nakomelingen als Agana van het Gerendal, Lambada Shake AG Z en Akarad Hero Z. Via de genetisch interessante hengst Glasgow van ’t Merelsnest, die deelnam aan het EK onder Jur Vrieling, gaat de moederlijn terug op de merrie Zindita.  


Selien W, topverervers in combinatie met stam van Karelien W en Paulien

Moeder Icelien W is een dochter van de onder Katharina Offel op internationaal 1.60m-niveau geklasseerde merrie Elien, die eerder in combinatie met Comme Il Faut al de met Willem Greve internationaal 1.40m-geklasseerde Karelien W (IBOP 90,5) leverde. Ook bracht Elien de goed geteste, Kathelien W (v. Cornet Obolensky, IBOP 84) waarmee Katherina Offel al internationale jonge paardenproeven won.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 13 juli 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. Alle veulens zijn klinisch gekeurd, rapporten zijn eenvoudig te bekijken via de website. Bij vragen over de collectie kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com.