Afbeelding

Kwaliteitsvolle springpaarden voor een reële prijs bij Paardenveilingonline

Springen

De derde online veiling van Paardenveilingonline.com gaat woensdag 20 april van start. De kwaliteitsvolle collectie bestaat uit 23 beloftevolle springpaarden: 17 drie- en vierjarige jonge paarden voor de toekomst (zadelmak en onbeleerd) en zes vijfjarige sportpaarden (parcours klaar).

Advertisement

De collectie staat al online en kun je hier bekijken. Noteer in je agenda! Vanaf woensdag 20 april om 19.00 uur kun je meebieden op jouw favoriet. De veiling loopt op zaterdag 23 april vanaf 20.00 uur af.

Graag lichten we al vijf toppers uit de collectie uit:

Novastar: Untouched zoon uit Olympische sportstam

In de pedigree van deze aangereden Novastar komen twee sterke prestatielijnen samen. Vader Untouched sprong op het hoogste niveau, was een kleinzoon van Olympisch kampioen Classic Touch en bewijst zich ondanks beperkte kansen in de fokkerij. In de derde generatie gaat deze moederlijn terug op de bekende Voltaire-dochter Musterd M. Zij leverde verschillende internationale Grand Prix-springpaarden.

Glamour Z: uit zeer interessante moeder(lijn)

De vijfjarige Glamour Z is een dochter van George Z; de genetisch zeer waardevolle Kannan-zoon, die met Michael Hughes op internationaal 1.50m-niveau uitkomt. Hij bewijst veel springaanleg te vererven, iets wat we ook zien bij deze Glamour Z. Moeder R-Dinia leverde al het 1.40m-springpaard Florida (v. Ustinov) en meerdere 1.30/1.35m-paarden, maar uit de hele moederlijn zijn internationale 1.40m en 1.45m-paarden te vinden.

Cascorrado CM DXB: toekomst talent uit stam van Cimano E

Voor het vaderschap van de zwarte parel Cascorrado CM DXB tekent de internationale Grand Prix sport- en fokhengst Casall, die onder Rolf-Göran Bengtsson uiterst succesvol was en toppaarden als H&M Chilli Willi, Casello en Carlito’s Way heeft geleverd. Hij is hier gekoppeld aan Holsteiner stam 1463 en moeder Europa CM is een volle zus van de zesjarige BWP-gekeurde hengst Commander Bond, die al goede zaken deed in de Belgische hengstencompetitie.

Rosetta: Springtalent uit de stam van Narcotique de Muze IV

De oudste nakomelingen van de 1.45m-geklasseerde Di Cantero van het Hulst Z zijn nu zes jaar en laten zien over veel springaanleg te beschikken, zo ook deze veelbelovende Rosetta, die uit een sterke moederlijn komt. In de derde generatie gaat zij rechtstreeks terug op de internationale sport- en fokmerrie Narcotique de Muze IV, die met Johan Philippaerts tot op 1.50m-niveau heeft gepresteerd en een ongekend nalatenschap heeft opgebouwd.

Oiva: aan moederszijde verwant aan Grand Prix-paarden

De opvallend springende Gerardus heeft goede prestaties geleverd in de hengstencompetities en is met Sophia Lindemann op internationaal 1.45m-niveau geklasseerd. De Carambole-zoon geeft veel springaanleg door en is hier gekoppeld aan een Duitse sportstam. Via de Grand Prix sport- en fokhengst Comme Il Faut gaat deze lijn terug op de internationale sportmerrie Quebecca Z, waarmee Ibrahim Hani Bisharat zich op 1.50m-niveau klasseerde.


Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 23 februari 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. Alle paarden zijn klinisch en röntgenologisch gekeurd, rapporten zijn eenvoudig te bekijken via de website. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com