De stemming zit er goed in bij het Nederlandse springteam, nadat ze een zilveren teammedaille hebben gewonnen tijdens het WK in Herning.
De stemming zit er goed in bij het Nederlandse springteam, nadat ze een zilveren teammedaille hebben gewonnen tijdens het WK in Herning. Foto: Jacob Melissen

WK Herning | Zilveren springteam: “We hebben hem samen gewonnen” *video*

Springen WK Herning

Jacob Melissen spreekt het zilveren Nederlandse springteam net na de medaillehuldiging gisterenavond. Een blij team en een -terecht- trots team.  “Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen, we hebben hem echt samen gewonnen”, vertelt debutante Sanne Thijssen namens het hele team.

Advertisement

Afdwingen

Jos Lansink vat de avond samen: “We zijn hier heel blij mee. We wilden de kwalificatie afdwingen naar Parijs. Dat leek halverwege moeilijk te worden, door een foutje van Sanne en Maikel, die een goede ronde reden, maar net het geluk niet aan hun kant hadden. Daarna een fantastische foutloze ronde van Jur, wel twee tijdsfouten, maar fantastisch gereden. En toen Harrie als vierde ruiter een foutloze ronde reed, kwamen we weer op medaillekoers.”

Appeltje eitje

“Wat ik voelde toen ik de ring in ging? Ik dacht appeltje eitje”, grapt Harrie. Ook Jur, heel trots op zijn paard, die twee dagen achter elkaar geen hout geraakt heeft en een realistische Maikel komen aan het woord.

Bekijk het interview met het complete team: