Het bronzen ponyteam
Het bronzen ponyteam Judith Litjens

“From no team to bronze team”

Springen

In het Poolse Strzegom hebben de pony ruiters van Edwin Hoogenraat brons behaald op de Europese kampioenschappen.

Advertisement

Niet kunnen dromen

“Ik had dit van te voren niet kunnen dromen”, vertelt Edwin. “Wij hebben een jong team, waarvan twee combinaties heel onervaren zijn.”

Twee jaar ruiter

“Zo is één ruiter pas twee jaar geleden begonnen met ponyrijden. Een ander combinatie is pas zeven weken geleden gevormd. Deze heeft de pony toen beschikbaar gekregen. Dan ga je natuurlijk niet uit van een teammedaille.”

Hard getraind

“Wij hebben de afgelopen zes weken heel hard getraind en het was bijna onmogelijk om hier voor een medaille te gaan. Dat dit nu toch lukt is natuurlijk fantastisch. Voor mij is het dan ook een prachtige medaille. Zeker omdat alle vijf de ruiters echt een aandeel hebben gehad in deze medaille.”

Drie keer nul

“Zo zette Bethany Vos met Still Got Me samen met Siebe en Yfke een mooie nul ronde neer in de eerste manche. Toch werd zei de individueel ruiter in het vervolg van de wedstrijd, omdat ze nog de ervaring missen.”

twaalf springfouten

“De tweede manche liepen we tegen twaalf springfouten aan, maar Ava Eden van Grunven reed met Special Lady de foutloze ronde die we echt nodig hadden.”

Ontlading

“De laatste manche werd spannend. we stonden op de vierde plaats. Siebe Leemans, Jersey Kuijpers en Yfke Priem zorgde ervoor dat we op twaalf strafpunten konden blijven staan. Denemarken maakte het spannend, maar toen de laatste ruiter twee balken eraf tikte, kwam voor Nederland de ontlading en was er brons.”

Bron: De Hoefslag