Brigit Bing met Balylee Villa Lass
Brigit Bing met Balylee Villa Lass Judith Litjens

Mans Buurman en Edwin Hoogenraat maken hun teams bekend voor het pony EK

Sport

Nadat Imke Schellekens-Bartels vorige week bekend maakte welke ruiters zij meeneemt naar het Europees kampioenschap, maken Mans Buurman en Edwin Hoogenraat hun teams bekend. 

Advertisement

Debutanten

Mans neemt vijf debutanten mee, waaronder twee pony’s met wel al EK ervaring. “Ik heb je jong team en bijna alle ruiters mogen nog een paar jaar bij de pony’s rijden. Ze hebben op dit niveau nog weinig ervaring, maar hebben wel al laten zien, dat ze het aankunnen. Natuurlijk moet met zo’n jong team alles wel goed vallen, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Twee ervaren pony’s

Kane van Houte uit Pannerden heeft zich geplaats met zijn pony Fernhill First Lady. Kane is nog jong, maar Fernhill First Lady liep vorig jaar onder zijn broer Senna ook al in Strzegom mee op het EK. Mikai Brandes start zijn Orchid’s Garina. Yenthe Beukers heeft een goed seizoen laten zien met haar Desperado. Ook Brigit Bing komt met een ervaren pony aan de start. Haar Ballylee Villa Lass kwam vorig jaar nog uit voor Spanje op de kampioenschappen. Met haar pony Salinero staat ze reserve.

Individueel

Lila van Rijthoven gaat mee als individuele ruiter. Zij zal met haar Nemo 179 proberen een gooi te doen naar een mooie individuele klassering.

Springen

In het springen gaat Ava Eden van Grunsven met haar Special Lady mee. Net als Siebe Leemans kwamen ze ook vorig jaar aan de start. Siebe neemt Noriego vd Riloo mee. Dan is ook afgevaardigd Jersey Kuijpers met Lafaletta, Yfke Priem met Zafarano vh Gehucht Z en Bethany Vos met Still Got Me.

Strzegom

De Europese Kampioenschappen vinden plaats van 2 tot en met 7 augustus in het Poolse Strzegom. Ook vorig jaar werd hier het kampioenschap verreden. 

Alle informatie vind je hier. 

Bron: KNHS