Beau Posthumus - 
FEI European Championships Junior and Young Riders 2019
© DigiShots
Beau Posthumus - FEI European Championships Junior and Young Riders 2019 © DigiShots Matthew van Veen

Marcelle de Kam maakt het team bekend voor het EK jeugd

Sport

In het Britse Hartpury wordt van 25 tot en met 31 juli het Europees kampioenschap eventing gehouden. Marcelle de Kam maakt haar team bekend.

Advertisement

Twee debutanten

“In mijn selectie zitten twee EK-debutanten. Verder zijn het allemaal ruiters die al één of meerdere jeugd-EK’s hebben gereden. Een groep ervaren ruiters, die hebben laten zien dat ze op dit niveau goed me kunnen. Wij zijn allemaal erg gemotiveerd en we gaan ervoor.

Young Riders

 Het Young Riders team bestaat uit Puck Buijnsters met haar ervaren Image of Roses, Caroline Moesbergen met Fincent en Beau Posthumus met Smokie.

Junioren

Bij de Junioren gaan er zes combinaties mee. Na de veterinaire keuring in Hartpury wordt bekend gemaakt welke vier ruiters deel uit gaan maken van het landenteam en welke twee individueel aan de start verschijnen.

Zes amazones

Het Junioren team bestaat uit Splinter Bergsma met Vigo Key SR Z. Deze combinatie gaat individueel van start. Sterre van Houte met de zeer ervaren Crossborder Radar Love, die voorheen uit kwam onder Merel Blom. Maxime Karman met Funi-Strona, Rina van der Kolk met Inita. Dan hebben we nog de bronzen medaille winnaar van vorig jaar bij de pony’s, Sophie Weening met Jimmy Choo M en Leida Naber met ACSI T-Bone EH Z. Reserve ruiter is Caresse Kolkman met Royal Flush.

Bron: KNHS