Jo-Anne Koch - Darabel
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Jo-Anne Koch - Darabel CDI de Peelbergen 2022 © Digishots digishots

EK teams junioren en young riders bekend | Jo-Anne Koch: “Enorm dankbaar!”

Dressuur

Van 25 tot en met 31 juli vindt in Hartpury, Groot-Brittannië, het Europees Kampioenschap dressuur voor Junioren en Young Riders plaats. Voor de titelstrijd heeft bondscoach Monique Peutz-Vegter haar selectie bekend gemaakt.

Advertisement

Junioren 

Voor het Europees Kampioenschap Junioren selecteerde ze Jill Bogers met Lennox U.S., Micky Schelstraete met Knight Rider, Rowena Weggelaar met Don Quichot, Lara van Nek met Fariska en Sanne van der Pols met Cuvanck als reserve. 

Young riders

In het Young Riders EK-team koos ze voor Shanna Baars met Farzana G, Brandy Bos met Florett W, Robin Heiden met Gasmonkey, Jo-Anne Koch met Darabel en Tom Verhoeven met Honey d’Or als reserve. 

“Super gaaf”

Jo-Anne Koch en Darabel (v. Westpoint) vormen pas sinds eind vorig jaar een combinatie. Jo-Anne’s toenmalige juniorenpaard Dalivia raakte destijds geblesseerd, waarna ze van Willeke Bos van Stal 104 de kans kreeg om de teugels van Darabel over te nemen. “Dit wordt mijn eerste EK, dus dat is natuurlijk super gaaf. Toen ik haar begon te rijden, hoopte ik gewoon leuke internationale wedstrijden te rijden, maar dat het zo uitpakte, had ik echt niet verwacht!”, vertelt ze. 

Team

“Ik hoop vooral dat we als team en land zijnde een leuke tijd tegemoet gaan. Normaal zijn de wedstrijden natuurlijk best individueel, maar nu mogen we het samen doen. Ik vind het heel leuk dat ik nu mag meemaken hoe het is om daar als team naartoe te trainen. Ik ben enorm blij met het team, ze zijn allemaal heel goed, dus ik vind het echt super leuk!”

“Enorm dankbaar”

Hoewel Jo-Anne en de Westpoint-dochter nog niet zo lang een combinatie zijn, zijn ze de afgelopen maanden wel al heel erg naar elkaar toe gegroeid. “Ik had vanaf het eerste moment een klik met haar en we genieten echt van het trainen. Ik denk dat dat wel een stukje is dat ons zo snel verder heeft gebracht. Ik wil nu vooral proberen in de trainingen met Yessin Rahmouni de puntjes op de i te zetten, maar verder niet te veel te veranderen. Ik denk dat het ook wel de key is om alles gewoon hetzelfde te doen als normaal. Ik hoop vooral dat de weg er naartoe heel erg leuk wordt en dat we kunnen gaan genieten. Ik ben iedereen om mij heen, zoals Willeke, Yessin en mijn ouders enorm dankbaar, want zonder hen was dit nooit gelukt”, sluit ze af. 

Bron: Persbericht KNHS / Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan