Skye Morssinkhof - G Vingino Blue
FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021
© DigiShots
Skye Morssinkhof - G Vingino Blue FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Nederlands team EK jeugd bekendgemaakt

Algemeen

Van 11 tot en met 17 juli vindt in het Spaanse Olivia het Europees Kampioenschap springen voor de jeugd plaats. de Children, Junioren en Young Riders gaan daar strijden om het eremetaal.

Advertisement

Young Riders

Voor Vincent Voorn wordt dit zijn debuut als bondcoach van de Young Riders. Hij neemt de top vijf mee van het NK Young Riders dat in Deurne plaatsvond. Drie van deze ruiters en amazones namen ook al deel aan het NK Senioren. En met succes. 

In Spanje zullen de volgende Young Riders deel uit maken van het Nederlands team: Vincent Dings met Cream Couleur Z (v.Cream on Top). Mans Thijssen met Charlie (v.Casall) . De familie Thijssen is goed vertegenwoordigd, want ook Mel is geselecteerd met haar paard Cartolana 2. Skye Morssinkhof met G-Vingino-Blue (foto, v.Zirocco Blue VDL), en Iris Michels met Bugano de l’abbaye (v. Ugano Sitte) maken het team compleet.
 

Junioren

Edwin Hoogenraat heeft al veel ervaring als bondscoach, al is het bij de Junioren ook voor hem de eerste keer. Hij neemt de Nederlands kampioen Milan Morssinkhof mee. Hij zadelt zijn kampioenspaard Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue). Emma Bocken heeft al ervaring bij de Children en won daar drie jaar geleden teamgoud en individueel zilver. Nu gaat ze ervoor bij de Junioren met haar paard Incaro LS (v.Carusso LS la Silla) . De nummer drie van Nederland Nick Nanning neemt Bandia (v.Clinsmann) mee. Mart IJland met Hero (v.Cantos) en Thijmen Vos met Ive Got the Key (v.Womanizer) maken het team compleet.

Children

Bij de Children neemt Hoogenraat de nummer twee van Deurne Faye Louise Vos met Monica LH (v.Verdi TN) mee. Emma Heijligers met haar routinier Sambucca (v.Sandro Boy) mag zich dit EK weer gaan bewijzen. Renske Middendorp heeft al EK ervaring bij de Pony’s en zadelt nu Dos Lunas Galaxie (v.onbekend). Yoni van Santvoort met Esprit (v.Sir Scandic) en
Jesse Berkers met Happhira H (v.Corland) completeren het team.

Bron: KNHS