Vincent Voorn - Alpapillon Armani
CHIO Aachen 2010
© DigiShots
Vincent Voorn - Alpapillon Armani CHIO Aachen 2010 © DigiShots DigiShots

Vincent Voorn: “De gezichten dezelfde kant op en met elkaar in gesprek blijven”

Springen

De verdeling van de huidige bondscoaches zijn iets gewijzigd. In een gezamenlijk overleg is er gekeken, hoe er een betere doorstroming kan plaatsvinden om zo in de toekomst tot betere prestaties te komen. Vincent Voorn is de nieuwe bondscoach van de young riders en is tevens de assistent van bondscoach van de senioren, Jos Lansink.

Advertisement

Ervaring op doen op internationale wedstrijden

“Ik ga de young riders begeleiden en probeer samen met Jos Lansink jonge ruiters aan de start te krijgen op 3* wedstrijden”, begint Vincent. “Op die manier kunnen ze ervaring opdoen op grote internationale wedstrijden. Ze kijken mee bij de senioren en leren omgaan met de druk die een landenwedstrijd met zich meebrengt. Uit eigen ervaring weet ik, dat deze ervaring opdoen heel belangrijk is.”

In de toekomst doorstromen naar de 5*

“Voor de jeugd is het zo makkelijker om in de toekomst de doorstroom te maken naar de 5* wedstrijden. Ze op die manier de tijd geven om zichzelf te ontwikkelen. Ik hoop daar met ongeveer twee jaar al mooie resultaten door te gaan zien. Met het juiste paard en de juiste begeleiding geef je ze zo mooie kansen. Ook voor Jos is het op deze manier makkelijker om te zien wat er voor jonge ruiters aankomen.”

Elkaar op de hoogte houden van de ontwikkeling

“Edwin Hoogenraat neemt de junioren onder zijn hoede. Veel ponyruiters en Children rijden ook al bij de junioren. Door daar dezelfde bondscoach op te zetten, maak je ook hier de doorstroom beter. Met zijn drieën blijven we met elkaar in gesprek en houden elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen.”

Eind januari met de ruiters om de tafel

Vincent gaat verder: “Eind januari ga ik met de ruiters om de tafel. We gaan in gesprek over de planning en de verwachtingen. Samen stellen we een plan op en kijken wat we willen. Ik denk dat we met goed overleg en een goede verstandhouding heel ver kunnen komen. Als de gezichten dezelfde kant op staan is er heel veel mogelijk. Goede communicatie is heel belangrijk.”

Een hele eer dat ik gevraagd ben

”Ik vind het een hele eer, dat ik door de KNHS gevraagd ben. Ik heb er heel veel zin in om met de ruiters, maar ook met de collega bondscoaches te gaan samenwerken. Ik geloof in deze manier van aanpak en hoop hier in de toekomst de resultaten van te gaan zien.”

Bron: De Hoefslag