Ava Eden van Grunsven - Special Lady (archieffoto)

© DigiShots
Ava Eden van Grunsven - Special Lady (archieffoto) © DigiShots Foto: DigiShots

Brons voor ponyspringruiters

Springen

Een zinderende afsluiting van de landenwedstrijd pony’s op het EK in het Poolse Strzegom  zorgde ervoor dat het Nederlandse team ponyruiters een bronzen medaille in de wacht heeft gesleept. Na de eerste dag stond het team nog op 0 strafpunten en daarmee een gedeelde plaats, dus de verwachtingen waren hooggespannen. 

Advertisement

Nederland of Denemarken?

Na de eerste omloop van vandaag kwamen daar 12 strafpunten bij. In de tweede omloop van vandaag hielden de ponyruiters de lei opnieuw schoon en werd het spannend of Nederland en Denemarken om het brons barrage moesten gaan rijden. 

Belangrijke bijdrage

De laatste ponyruiter van Denemarken tikte er echter twee balken af en het brons was daardoor verdiend voor Nederland. “Ik ben ontzettend trots op deze ruiters”, reageert bondscoach Edwin Hoogenraat uiterst tevreden. Hij vervolgt: “Dit is een hele mooie medaille. Alle vijf de ruiters hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dit resultaat.”

Niet durven dromen

“Zo zorgde Bethany Vos met Still Got Me, Yfke Priem met Zafarano VH Gehucht Z en Siebe Leemans met Noriego vd Riloo voor drie nulrondes op de eerste dag. Ava Eden van Grunsven wist met Special Lady nul te rijden in de eerste ronde van vandaag. Jersey Kuijpers wist met Lafaletta, samen met Yfke en Siebe de nul te behouden in de tweede omloop vandaag. Ik had dit resultaat niet durven te dromen, qua ervaring hadden we niets over, maar de amazones en ruiter hebben een fantastische prestatie geleverd.”

Bekijk de uitslagen

Bron: KNHS | Hoefslag