Jeroen Dubbeldam - Bonnie M Z
CSI Exloo 2020
© DigiShots
Jeroen Dubbeldam - Bonnie M Z CSI Exloo 2020 © DigiShots Leanjo de Koster

Winnend debuut op WEF voor McLain Ward en nieuwe troef Bonnie M Z

Springen

Op het Winter Equestrian Festival in Wellington behaalde viervoudig Olympisch-medaillewinnaar Mclain Ward zijn eerst overwinning van dit jaar. Hij zat in het zadel van Bonnie M Z (v. Bentley Van De Heffinck), die tot vorig jaar te zien was onder Jeroen Dubbeldam.

Advertisement

Aan de slag

Jeroen Dubbeldam nam in 2019 plaats in het zadel van Bonnie M Z en reed hem totdat hij naar Amerika vertrok. Twee weken geleden arriveerde de hengst, die nog steeds in eigendom is van Gut Eindhaus, op stal bij Ward. “Ze vroegen me om op het paard te rijden en te kijken wat ik dacht dat hij zou kunnen”, vertelt de springruiter aan WEF. “Hij heeft tot drie sterren Grand Prix gereden. De Holtgers hebben hem een paar jaar in bezit gehad en nu gaan we met hem aan de slag”.

Goede richting

Ward reed de 13-jarige ruin in een deelnemersveld van 45 combinaties naar de overwinning op 1,40M-hoogte. “Hij kan heel goed springen. Hij heeft een geweldige techniek en gevoel. We zijn verschillende dingen over hem aan het uitzoeken, maar vandaag was een echte stap in de goede richting”.

Bron: Winter Equestrian Festival/ Hoefslag

Foto: DigiShots