Mclain Ward - HH Azur
Mclain Ward - HH Azur Foto: Digishots

McLain Ward presenteert nieuwe troef in Wellington: "Hij is klein, maar geweldig!"

Springen
Advertisement
Wereldkampioen team en Olympisch kampioen McLain Ward presenteerde gisteren een nieuw paard in Wellington, een Holsteiner, van wie hij zelf hoge verwachtingen heeft. Het is de nu elfjarige Holsteiner Catoki, die is vernoemd naar zijn beroemde vader. De moeder is een Caretello B-dochter. De ruin werd in de internationale sport gebracht door de Poolse Martin Rozynek, met wie hij werd gebruikt in het springen tot 1,45 meter. Daarna werd hij verkocht naar de VS en op nationaal niveau gepresenteerd. McLain Ward ontdekte het talent. Hij sinds december van hem met andere aandeelhouders.

Wellington

In Wellington hebben de twee nu hun eerste parcours samen afgelegd en deze wonnen ze meteen. Gisteren wonnen ze een 1.45m sprong op het CSI3 * -weekend, ongeveer anderhalve seconde voor Darragh Kenny uit Ierland op Billy Dorito.

Een grote pony

Ward vertelde na zijn overwinning: 'Ik kende het paard en zag hem een paar keer. Ik vond hem leuk. 'Toen een kennis hem weer bewust van Catoki maakte, sloeg hij toe met twee andere eigenaren. "We hebben hoge verwachtingen van hem," zei Ward. De ruin is bijna een pony met een stokmaat van slechts 1,54 meter. "Hij is klein, maar geweldig!" Benadrukt Ward. "Hij is helemaal geen echt paard, meer een pony. Maar hij is razendsnel en heel voorzichtig. Ik denk dat hij de volgende Carlos kan worden. " Een groot compliment van de ruiter, want jarenlang was Carlos het meest betrouwbare tweede paard van Ward. Een paard wat ook in de Grand Prix schitterde als dat nodig was, een echte allrounder.

Even wennen

Het plan is nu om Catoki beter te leren kennen in Wellington en misschien in hogere klassen te beginnen. "We zullen zien hoe ver we komen", zei Ward. Maar hij geeft ook toe dat de "grootte" van de ruin even wennen is: "Als ik opstap, moet ik mezelf ervan overtuigen dat hij echt over de hindernissen kan springen. Maar eerlijk gezegd is hij een sterk paard dat eigenlijk geen korte galopsprong heeft. Ik moet hem gewoon bij elkaar houden, dan is hij altijd klaar.'   Bron: St-georg Foto: Digishots