McLain Ward, hier met zijn legendarische paard Sapphire (foto: Remco Veurink)
McLain Ward, hier met zijn legendarische paard Sapphire (foto: Remco Veurink) Foto: Remco Veurink

McLain Ward wint Sapphire Grand Prix of Devon voor de tiende keer

Springen
Advertisement
McLain Ward heeft gisteravond voor de tiende keer de Sapphire Grand Prix of Devon gewonnen. Die overwinning is goed voor 250.000 dollar aan prijzengeld. Met de tienjarige Oldenburgermerrie Clinta versloeg Ward 31 andere combinaties. 

Supersnelle barrage

In de eerste ronde bleven vijf combinaties foutloos. Ward en Clinta gingen voluit, en reden een foutloze barrage in een supersnelle tijd van 36,91 seconden.  Adrienne Sternlicht, die traint bij Ward, eindigoede achter hem met Starlight Farms 1 LLC's Christalline. Zij reed een foutloze barrage in 40,20 seconden. Devin Ryan eindigoede derde met LLC's Eddie Blue, in 39,07 seconden. Hij kreeg ook acht strafpunten achter zijn naam. 

GP genoemd naar Olympisch paard van Ward

De Grote Prijs in Devon is erg bijzonder voor Ward: de GP is immers genoemd naar zijn legendarische Olympische paard Sapphire. Sapphire stierf in 2014, ten gevolge van complicaties na koliek. Met Sapphire won hij de prestigieuze prijs overigens in 2007 en 2009.

Nieuwe, maar succesvolle combinatie

Ward rijdt Clinta pas sinds eind maart, en de combinatie debuteerde kort daarna in Wellington, Florida. Ze sloten het winterseizoen af door de CP 1.50m National Grand Prix op het Winter Equestrian Festival daar te winnen. Daarna wonnen ze de GP op het CSI5* in New York, en schreven nog een aantal overwinningen op hun naam.  Bron: World of Showjumping Foto: Remco Veurink [adrotate group=”81”]