Steven Veldhuis - Iregina
Outdoor Wierden 2021
© DigiShots
Steven Veldhuis - Iregina Outdoor Wierden 2021 © DigiShots DigiShots

Dubbel winst voor Steven Veldhuis: “Geen idee wie haar vader is”

Springen

Afgelopen weekend werd in Vragender Jumping de Achterhoek verreden. Ondanks dat om 17.00 uur de wedstrijden afgelopen moesten zijn, was de sport er niet minder om. Steven Veldhuis won het 1.35m en de 1.45m Grote Prijs.

Advertisement

Suffe foutjes

Veldhuis won met zijn achtjarige merrie Installera Balia RS (v. Emerald van ‘t Ruytershof) de Grote Prijs. “Dit was haar tweede 1.45m barrage”, aldus Veldhuis. Zaterdag liep de combinatie nog tegen twee suffe foutjes aan. “Dat gebeurt haar zelden. Ik denk dat ze dat nog in haar achterhoofd had, want op het voorterrein was ze al heel scherp. Op de laatste lijn verloor ik wat tijd omdat ik een extra galopsprong reed. Eéntje minder was voor haar net iets teveel gevraagd op deze leeftijd. Volgend jaar kan ze dat wel.”

Veelbelovend

Installera Balia RS is in het bezit van fokker Freek Duinkerken. “Ik ben met haar begonnen toen ze vier jaar oud was en mijn vertrouwen was vanaf het begin af aan groot. Ze heeft een goede instelling, hele goede techniek en een grote galop. Wat ze afgelopen weekend heeft laten zien was veelbelovend.”

‘Cadeautje’

Het 1.35m won Veldhuis met de merrie Iregina (v. onbekend). “We noemen haar ‘ons cadeautje’. Haar moeder hebben we namelijk met twee verschillende hengsten proberen te dekken, maar dat was beide keren niet gelukt. Ongeveer 16 maanden later, toen het bijna winter was, kwam zij opeens ter wereld. We hebben DNA-onderzoek gedaan, maar weten nog steeds niet wie de vader is.”

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Persbericht

Foto: Digishots