Henrik von Eckermann - King Edward
The Dutch Masters 2021
© DigiShots
Henrik von Eckermann - King Edward The Dutch Masters 2021 © DigiShots DigiShots

Henrik von Eckermann wint Longines Global Champions Tour: “Mijn doel was om me hiervoor te kwalificeren”

Springen

Henrik von Eckermann mag zich de winnaar van de derde editie van de Longines Global Champions Tour noemen. Dat deed hij zaterdag avond met zijn King Edward (v. Edward), in een de uitverkochte O2 arena in Praag.

Advertisement

Spanjaard Sergio Alvarez Moya reed ook twee foutloze ronden en werd daarmee tweede. De winnaar van 2019, Ben Maher, was het snelst maar eindigde op de derde plaats nadat Explosion W (v. Chacco Blue) een balk aantikte op de één-na-laatste hindernis.

Doel

“Dit is geweldig en het publiek maakt het extra bijzonder”, vertelt Von Eckermann. “Mijn doel was om me hiervoor te kwalificeren, omdat ik dacht dat ik een goede kans zou kunnen maken. Het is fantastisch als dan de puzzelstukjes ook daadwerkelijk in elkaar vallen wanneer het moet gebeuren.”

Sergio Alvarez Moya droeg de avond op aan zijn vader en die van zijn teamgenoot Anna Kellnerova. “Ik heb afgelopen jaar mijn vader verloren en dat was ontzettend zwaar. Een paar maanden later overleed de vader van Anna. Ik vind het jammer dat ik vandaag niet heb gewonnen, want ik dat heel graag voor hen gedaan.”

15 deelnemers

Vijftien ruiters kwalificeerden zich voor de LGCT Super Grand Prix zaterdagavond. Dat deden ze allemaal door hun overwinning in één van de etappes van de Global Champions Tour. Een enkele deelnemer werd tweede of zelfs derde in een GCT Grand Prix, maar finishte dan achter personen die al een ticket gewonnen hadden. Op die manier kregen ze dan alsnog het ‘gouden ticket’ in handen.

Harrie Smolders

Voor Nederland ging Harrie Smolders van start in Praag, dankzij zijn overwinning in Hamburg. Er stond een pittig parcours en dat werd bevestigd nadat er voor Harrie Smolders en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) drie balken vielen in ronde 1. Daardaar gingen zij in de tweede ronde als eerste van start. De tijd stond krap, maar alle balken bleven liggen. Met één strafpunt in ronde 2 behaalde de combinatie in totaal 13 strafpunten, goed genoeg voor de elfde plaats.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Persbericht

Foto: Digishots