Afbeelding

Ben Maher wint zowel Grote Prijs als LGCT-titel in Rome

Springen
Advertisement
Ben Maher en zijn 9 jarige Chacco-Blue ruin Explosion W. hebben de Grote Prijs van Rome op hun naam geschreven. Daarmee werd de Britse ruiter ook de Longines Global Champions Tour van 2018. ‘Het was een ongelooflijk seizoen, ik kan het nog niet helemaal geloven,’ reageert Maher. ‘Het is geweldig om terug te zijn aan de top. Explosion W is ongelooflijk snel, ik heb nooit zo’n snel paard gereden. Hij is fenomenaal voor zijn leeftijd.

Barrage

Slechts vijf combinaties bleven in Rome foutloos in de basisronde, over een hoogte van 1m60. Maher en de vosruin  finishten in de barrage in 37,45 seconden, wat goed was voor de winst. Henrik von Eckermann finishte in 38,32 seconden en moest genoegen nemen met de tweede plaats met zijn 16 jarige Cantinero (v Cento).  Jos Verlooy eindigoede met Caracas (v Casall) als derde met een tijd van 38,85 seconden.

Nederlandse ruiters

Harrie Smolders maakte in de eerste omloop met Emerald twee springfouten, waardoor hij op de 21e plaats eindigoede. Eric van der Vleuten kwam in Rome ook aan de start, met de 14-jarige Kigali-zoon Zigali PS. Met 16 strafpunten eindigoede hij op plek 28. Jur Vrieling en Zypern III (v Casall) voltooiden het parcours niet. Klik hier voor de complete uitslag. Bron: Equnews / Longines Global Champions Tour Foto: LGCT / Stefano Grasso