Maikel van der Vleuten - Beauville Z
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots © DigiShots

Vijfde en zevende plaats voor Maikel en Eric van der Vleuten in Global Champions Tour Šamorín

Algemeen

Onder de lichten in de spectaculaire overdekte arena in Šamorin klonk zondagavond het Zweedse volkslied. Henrik von Eckermann pakte met zijn razendsnelle Glamour Girl (v.Zirocco Blue) de overwinning. Maikel van der Vleuten eindigde op een hele mooie vijfde plaats en vader Eric werd zevende.

Advertisement

“Beste beentje voor”

Zondagavond was het hoogtepunt van de eerste week van de Longines Global Champions Tour van Šamorín voor Von Eckermann. “Het gevoel was geweldig. We gingen er helemaal voor en ondanks de pechbalk van gisteren, hebben we het zondag alsnog voor elkaar gekregen. Ik ben blij met Glamour Girl. Ze zet elke wedstrijd opnieuw haar beste beentje voor.”

Fransman Olivier Robert eindigde als tweede met Velvote Des Aubiers (v.Jaguar Mail). De derde plaats was voor de supersnelle Bassem Mohammed met Sirocco (v.Balou du Rouet). 

Bart Bles

Bart Bles schopte het met Comme-Laude W tot de barrage. Hij was het hele weekend in topvorm, maar had het geluk niet aan zijn zijde zondag. Hij zette alles op alles, maar omdat de eerste sprong van de groene dubbel viel, kwam was al snel duidelijk dat hij geen kans meer maakte op een podium plaats. 

Maikel en Eric van der Vleuten

Elwikke (v.Eldorado vd Zeshoek) van Maikel van der Vleuten bokte flink voordat ze van start gingen, maar liet alle balken liggen. Met een tijd van 37.53 seconden eindigde hij op de vijfde plaats. 

Vader Eric deed het iets rustiger aan in de barrage en eindigde met een tijd van 41.13 seconden als zevende. 

Klik hier voor de uitslag

Bron: Longines Global Champions Tour

Foto: Digishots