Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
07/08/2021
Van Der Vleuten Maikel, NED, Beauville Z, 373 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 07/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Maikel van der Vleuten over vierde plaats Nederland: “Jammer, als team een fout teveel voor een medaille”

Springen

Maikel van der Vleuten moest als laatste Nederland in de ring in de finale van de landenwedstrijd in Tokio. Marc noteerde 9 strafpunten en werd opgevolgd door een fantastische foutloze rit van Harrie Smolders, die vandaag voor het eerst in actie kwam. Een team medaille was haalbaar. Maikel reed een ronde waarin twee balken vielen. Het team had een fout teveel en eindigde net buiten het podium. Robert Hüsken sprak hem na afloop.

Advertisement

Van negen naar vier

Vrijdag was de kwalificatie voor de finale vandaag. Tien landen mochten door en Nederland ging als negende. Toch een knappe prestatie om vandaag opgeklommen te zijn naar plaats vier.

Onnodige fouten

“Ik kreeg twee onnodige fouten in het parcours. Ik weet niet zo goed waarom. Beauville voelde heel goed en fit aan, zeker na al die andere rondjes de we al hebben gereden. Ik voelde me goed. Op het voorterrein liep hij lekker. Ik ging met een goed gevoel de ring in en heb het parcours volgens planning gereden. Als ik het nog een keer moest doen, dan reed ik het weer zo. Beauville heeft wel laten zien dat hij het niveau goed aan kan”, vertelt Maikel.

Droom werkelijkheid

“Mijn droom is deze week werkelijkheid geworden met het winnen van individueel brons. De jongens waren er ook zo blij mee en ik had het ze echt gegund om vandaag een medaille te winnen. We wisten dat het mogelijk was en nu zaten we er zo dichtbij. Als team hadden we vandaag een foutje teveel. Als sportman baal ik daar echt van.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Hippofoto.be