Maikel van der Vleuten - Beauville Z
Jumping Indoor Maastricht 2019
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Maikel van der vleuten triomfeert op Aachen International Jumping

Springen
Advertisement
Met een foutloze barrage van maar 44,77 seconden wist springruiter Maikel van der Vleuten ruim 20 deelnemers achter zich te laten. Hiermee bemachtigde hij de eerste prijs in de Allianz-wedstrijd op Aachen International Jumping. "Het was een XXL barrage met 21 combinaties, waardoor het moeilijk was om de juiste tactiek te vinden. Om het nog moeilijker te maken: "Ik kon nauwelijks naar de barrage kijken", vertelt Maikel van der Vleuten na zijn overwinning. 'Mijn vriend Marlon Zanotelli heeft me waardevolle tips gegeven'.

Toekomst

Ondanks de vele Coronamaatregelen en de nieuwe baan waar in gereden werd, heeft de springruiter een leuk weekend achter de rug. 'Het Deutsch Bank Stadium is ook fantastisch en hoewel er maar zo weinig toeschouwers waren, was de sfeer geweldig. Alle ruiters vonden het leuk om hier terug te zijn '. Over zijn tienjarige Beauville Z vertelt hij: 'hij was tot nu toe te onervaren voor het CHIO, maar ik ga veel plezier met hem beleven in de toekomst'.

Geweldig resultaat

De tweede plaats ging naar Henrik von Eckermann met Peter Pan: "Natuurlijk had ik graag willen winnen", vertelt de Zweedse renner met een grijns. 'Maar het is een geweldig resultaat om tweede te worden met 21 deelnemers in de barrage'. Julien Epaillard was dolgelukkig met zijn derde plek, hij was vooral onder de indruk van de sfeer: "Dat was echt geweldig, een genot om hier te rijden", merkte de Fransman op, die Safari D Auge met zich mee naar Aken had genomen. Bron: CHIO Aachen Foto: Digishots