Micky Morssinkhof - Graziano
Jumping Lichtenvoorde 2019
© DigiShots
Micky Morssinkhof - Graziano Jumping Lichtenvoorde 2019 © DigiShots Leanjo de Koster

Jumping de Achterhoek vindt toch doorgang als nationaal evenement

Springen

Onlangs werd bekend gemaakt dat het internationale concours Jumping de Achterhoek niet kon doorgaan vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Sindsdien is er gewerkt aan een nieuw nationaal programma dat aan de RIVM-richtlijnen voldoet. Daarom wordt er nu vanaf 2 tot 5 december tot en met 1.45m-niveau gesprongen in Lichtenvoorde. 

Advertisement

Opties bekeken

“Allereerst kunnen we zeggen dat we als team er best wel trots op zijn om alsnog een heel mooi sportprogramma aan de springruiters aan te bieden”, vertelt woordvoerder Wendy Scholten. “De teleurstelling dat we Jumping de Achterhoek moesten cancelen was echt enorm, maar we zaten al snel samen in een zoommeeting: Wat kan wel? Het is Jumping de Achterhoek in nationale vorm geworden.”

Geen publiek

Er worden in totaal minder deelnemers aangenomen om zo elke dag voor 20.00 uur klaar te zijn met het sportprogramma. Publiek is niet toegestaan, wel kan de wedstrijd via een livestream op www.clipmyhorse.tv worden gevolgd. Om het evenement een extra tintje te geven, wordt de binnenhal sfeervol aangekleed. Ook worden er tijdelijke staltenten opgezet, zodat er paarden kunnen overnachten.

Programma

“Deze editie gaat wat soberder zijn dan gewend, maar toch ook heel mooi”, stelt Wendy. De finale om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal voor ponyruiters die afgelopen maanden hun selecties reden, vindt op donderdagavond plaats. De finales van de GMB jonge paardencompetities zijn op vrijdag (vijf-, zes- en zevenjarigen) en zaterdag (vierjarigen) aan het eind van het dagprogramma. Het vierdaagse concours sluit af met de 1.45m Rabobank Grote Prijs van de provincie Gelderland op zondagmiddag.

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots