Nina Houtzager - Cream Caramel
Outdoor Wierden 2021
© DigiShots
Nina Houtzager - Cream Caramel Outdoor Wierden 2021 © DigiShots DigiShots

Nina Houtzager over winnende rit in Lier: “Gewoon gas geven!”

Springen

De appel valt niet ver van de boom voor Marc Houtzager en zijn dochter Nina. Waar Marc vorige week aan de start kwam op de Olympische Spelen, mag Nina deze week laten zien wat ze in zich heeft. Zojuist reed ze in het zadel van Cream Caramel (v. Canabis) een razendsnelle foutloze ronde in Lier, hiermee schreven ze de 1.10M-klasse op naam. Ook op 1.20M-niveau zette de jonge amazone goed resultaten neer, samen met Fonia Again (v. Lucky Boy) reed ze naar een tweede plek.

Advertisement

Heel erg blij

“Ik ben heel blij”, vertelt de amazone na haar overwinning. “Gelijk vanaf de eerste hindernis ging de proef heel goed, maar ik ging er niet vanuit dat we zouden winnen. Ik dacht: ‘Gewoon gas geven en dan zien we het wel!’”

Schimmel

De combinatie klokte af in een tijd van 74,41 seconden. “Er zaten veel lange lijnen tussen, die ons wel goed liggen”, vervolgt Houtzager. Lachend vertelt ze hoe ze haar schimmel aantrof in de stal vanmorgen. “We moesten om 10:00 rijden, maar Cream Caramel zat helemaal onder de viezigheid toen we vanmorgen op stal kwamen”.

Snel draaien

Houtzager en Cream Caramel rijden nu ruim een jaar succesvol wedstrijden, maar houden zich ook bezig met andere dingen. “Wedstrijdrijden vinden we het leuk, maar we zijn allebei het beste in samen knuffelen. Én gas geven”, benadrukt ze vrolijk. Ook de 11-jarige merrie Fonia Again zet goede resultaten neer onder de jonge amazone. “We zijn vandaag voor de tweede keer op 1.20M gestart. We werden tiende met een foutloze ronde, want ik had niet heel snel gereden. Op stal is ze heel goed in eten, maar onder het zadel kan ze heel snel draaien in het parcours”.

Doel

Buiten het kijken van de Olympische Spelen, heeft de amazone nog volop getraind voor dit concours. “We hebben veel geoefend, zowel met dressuur als het springen voordat we hierheen gingen”. Over twee weken staat het landelijke concours in Emmen op de planning van Houtzager. “Uiteindelijk is het mijn doel om het Nederlands Kampioenschap Children te rijden”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots