Afbeelding
©DailyInFocus

Sterke comeback voor Maybrett Schreur en Florijn H. in ZZ-licht na twee jaar aan tegenslag: “Echt een mijlpaal”

Dressuur

Na een nare val in de box en talloze compilaties die optraden wat het herstel vertraagde, maakten Maybrett Schreur en Florijn H. (v. Sandreo) hun comeback in de ring. Ze reden naar 72% in het ZZ-licht wat zorgde voor een overwinning op ZZ-lichtniveau.

Advertisement

Onzekere periode

“Om gelijk op hoog niveau terug te komen na zo’n lange blessureperiode, met zo’n prestatie, is gewoon supermooi”, steekt de amazone tevreden van wal. Twee jaar geleden kwam de ruin vast te liggen tussen de tralies van de stal, waarna een lange periode van onzekerheden volgde. “Hij had een grote wond op zijn been, maar op het eerste gezicht leek er verder niks beschadigd. Natuurlijk waren we geschrokken, maar we gingen er vanuit dat hij er weer bovenop zou komen”.

Opgave

Schreur kocht Florijn op 6-jarige leeftijd als groen paard om hem mee te nemen naar internationale Juniorenwedstrijden. Ook bij de Young-Riders heeft de combinatie goede prestaties neergezet. In november 2019 vond het ongeluk plaats en Schreur hoopte in april 2020 het trainen op te kunnen plakken, maar de pech stapelde zich steeds meer op. “Op een gegeven moment moesten we drie dagen in de week, drie kwartier rijden naar Dierenkliniek de Watermolen. Het was een opgave voor het hele gezin, omdat ik nog naar school ging en we nog een stal vol paarden hadden die gereden moesten worden. Mijn ouders gingen met Florijn naar de kliniek, om het wild vlees weg te snijden, de wond schoon te maken en te hechten. Dit hebben ze anderhalf jaar gedaan”. Uiteindelijk bleek dat het bot wel beschadigd was en dat er botsplinters los waren gekomen, dus moest de ruin geopereerd worden. “Het was super spannend omdat hij onder narcose moest, ik ben blij dat dat goed is gegaan”.

De goede kant op

Ook de voorste strekpezen bleken beschadigd te zijn. “Het was voor ons moeilijk, maar voor Florijn was dit ook niet leuk. Hij ging van strijden op topniveau naar volledig rust, dat is heel moeilijk om te zien”, legt de amazone uit. Gelukkig kwam de ruin er weer bovenop en verscheen de combinatie voor het eerst in de ring. “Het is een mijlpaal dat hij weer terug is en dat het echt weer de goede kant op gaat”.

Dankbaar

Schreur is Dierenkliniek de Watermolen erg dankbaar voor de goede zorgen. “Ze gaven ons heel veel vertrouwen en kundig advies, ze hebben ons meegenomen in het proces waardoor ik erin bleef geloven dat we weer de ring in zouden kunnen. Toch had ik echt niet verwacht dat hij gelijk naar deze scores zouden rijden. We gingen het gewoon proberen en hadden geen verwachtingen, maar Florijn vond het zo leuk dat hij alles gaf. Hij was mega-blij, gretig en wilde graag werken. Het was gewoon genieten”.

De amazone mag nog een paar maanden bij de Young Riders rijden. “Ik hoop dat we nog een paar mooie wedstrijden mee kunnen pakken, om eind van het jaar nog een keer internationaal te starten. Gewoon om deze periode nog mooi af te sluiten met hem”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DailyInFocus