Lars Kersten - Dobbey
CH Mierlo 2016
© DigiShots
Lars Kersten - Dobbey CH Mierlo 2016 © DigiShots

Lars Kersten: “Ik had me geen betere afsluiting kunnen wensen”

Springen
Advertisement
De laatste combinatie van de 1.55m Grote Prijs van de Winter Masters bewaarde het beste voor het laatst. Met een barragerit die ongekend goed uitpakte, snelde Lars Kersten met Dobbey (v. Zirocco Blue VDL) naar de overwinning in Kronenberg. Fransman Max Thirouin werd naar plaats twee verwezen, Leopold van Asten werd derde.

Uitdagende proef

Frank Rothenberger had een uitdagende proef gebouwd. De Duitser voorspelde dat er van de 60 deelnemers zeven tot acht een barrageticket zouden verdienen. Het werden er acht, met, tot grote vreugoede van de toeschouwers, vijf Nederlandse combinaties. Eerst starter in de barrage was de voor Stal Hendrix rijdende Sophie Hinners met Vittorio 8 (v. Valentino Ddh). Maar de sterk rijdende Duitse amazone kreeg net als Stal Joppens' Rodrigo Almeida uit Portugal met Kafka vd Heffinck (v. Calvaro) een paal aan de benen.

Nulronde

De eerste nulronde kwam van de Fransman Max Thirouin en Utopie Villelongue (v.Mylord Carthago), die de klok stopten in 37,18 seconden. Noch Caroline Devos-Poels,noch Anouk de Ruijter kwamen bij de tijd van de Franse ruiter in de buurt. Met twee grote overwinningen op zijn naam bij de Winter Masters was Leopold van Asten was een getipte kandidaat voor de GP-winst. Maar Van Asten moest met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) ook zijn meerdere erkennen in Thirouin in een tijd van 37.72 seconden. Kevin Olsmeyer reed met Dalvaro 2 (v. Calvaro) een prima barragerit, maar was niet snel genoeg met zijn 39.20 seconden.

Staande ovatie

Als laatste kwam de 18-jarige Lars Kersten met Dobbey in de ring. (v. VDL Zirocco Blue) aan zet. Bij het passeren van de finishlijn in 35,84 seconden ontving hij een staande ovatie van de toeschouwers voor zijn fantastische prestatie. "Ik had me geen betere afsluiting van deze wedstrijd kunnen wensen,” reageert Kersten. “Dobbey is al een tijdje in uitstekende vorm, maar we misten steeds net de overwinning. Om hier dan wel de winst te pakken, voor een super enthousiast thuispubliek, op een geweldig concours als dit is echt fantastisch!€ Het is voor Kersten de allereerste CSI3 * Grand Prix-overwinning. "Met voor mij een perfect einde van de Winter Masters€. Alle uitslagen vind je op online.equipe.com Foto: Digishots