Springen

Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam (Foto: Remco Veurink)
  • aangepast 29 juni 2021 21:00

Jeroen Dubbeldam krijgt Zenith cadeau

Bij het afscheid van toppaard SFN Zenith op Indoor Brabant stond  Jeroen Dubbeldam een grote verrassing te wachten. Hij kreeg namelijk te horen dat hij vanaf nu de officiële eigenaar van het springtalent is.

Cadeau

Het Springpaarden Fonds Nederland wil er voor zorgen dat Nederlandse toppaarden in Nederland blijven en niet verkocht worden naar het buitenland. Dit fonds is dan ook de eigenaar van SFN Zenith en heeft nu besloten het paard cadeau te doen aan Jeroen Dubbeldam. “Ik hoop dat jullie nog heel lang samen op kunnen trekken,” zegt Henk Rottinghuis, de voorzitter van het Springpaarden Fonds Nederland tegen Dubbeldam.

Moeilijke beslissing

De 15-jarige Zenith heeft een geweldige springcarrière achter de rug. Dubbeldam en Zenith hebben de afgelopen jaren twee Europese en twee wereldtitels gehaald. Het was voor Dubbeldam een moeilijke beslissing om hem terug te trekken uit de sport. “Ik heb gewoon het gevoel dat we op het allerhoogste niveau niet meer iets groots neer gaan zetten, dat dat gewoon voorbij is. Hij is nog helemaal niet op, maar ik wil gewoon niet op een lager niveau eindigen met hem. Dat heeft het paard niet verdiend.” vertelt Dubbeldam aan de KNHS. Zenith komt, samen met Olympisch kampioenspaard De Sjiem bij Dubbeldam thuis in Weerselo in de wei te staan.

Video

De KNHS heeft in samenwerking met Dubbeldam, fokker Herman Voort en bondscoach Rob Ehrens een video gemaakt. In de video kijken ze terug op de carrière van het springfenomeen SFN Zenith. “Hij heeft een onbegrensd vermogen. Een paard wat nooit opgegeven heeft.” hoor je Dubbeldam zeggen. Bekijk hier de video. Lees ook: Jeroen Dubbeldam: “In Aken was Zenith onverslaanbaar” Bron: KNHS / Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties