Jeroen Dubbeldam: “In Aken was Zenith onverslaanbaar”

Jeroen Dubbeldam: “In Aken was Zenith onverslaanbaar”

0 1141
Jeroen Dubbeldam-Zenith SFN

Het EK in Aken in 2015 is het hoogtepunt van Jeroen Dubbeldam als het gaat om zijn springcarrière met Zenith (v Rash R). “Zoals Zenith daar reed, was hij onverslaanbaar,” vertelt hij aan de Telegraaf.

Vorige maand kondigde Dubbeldam het afscheid van Zenith aan. “Het was geen makkelijke beslissing en ook zeker niet zonder emotie,” vertelde hij toen. “Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.”

WK in Caen

Het wereldkampioenschap in Caen in 2014 is het tweede hoogtepunten van de springruiter en Zenith. Daar won Dubbeldam de individuele titel en de landenwedstrijd met het team. “Als onervaren paard scoorde hij meteen 100 procent. Dat heb ik zelfs met De Sjiem niet meegemaakt.”

Dubbeldam werd wereldkampioen na de ruiterwissel.

Olympische Spelen

Op de derde plaats volgen de Olympische Spelen van Rio. Daar kon de combinatie historie schrijven door na wereld- en Europees ook olympisch goud te winnen. “Daar heeft hij voor mij een ongelooflijke prestatie geleverd.”  Slechts 0,02 seconden stonden tussen hem en de kans om de historische hattrick te voltooien.

Op verzoek van Jeroen Dubbeldam omlijst Glennis Grace op zondagmiddag het sportieve afscheid van SFN Zenith tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant).  De 15-jarige bruine ruin zal in de Brabanthallen in Den Bosch op een bijzondere manier in de spotlights staan.

Dubbeldam vertelt ook bij Omroep Max over het afscheid van Zenith. Je kunt uitzending hier terugkijken, het interview met de springruiter begint bij de 16e minuut.

Bron: Telegraaf / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties