Jos Verlooy wint 1.50m Ranking proef de Peelbergen nipt voor Remco Been

Springen
Advertisement
Waar iedereen er in Kronenberg al van overtuigd was dat Remco Been en Holland v/d Bisschop (v. Heartbreaker) er met de winst vandoor gingen, deed Jos Verlooy er een schep bovenop en won hij de 1.50m Ranking Rubriek.

Nieuwe laarzen

Remco Been en Holland v/d Bisschop reden een nette proef in de basisomloop. Hierbij kregen ze het alleen een beetje moeilijk bij de laatste hindernis. 'Ik heb nieuwe rijlaarzen en ik ben heel de tijd mijn beugels kwijt', lacht Been. 'Ik kreeg op de laatste oxer geen afstand, maar Holland heeft ons gered'. In de barrage gaf de combinatie een brutaal optreden wat resulteerde in een tijd van 41.02. 'Zo zie je maar weer, het is een heel mans paard, maar als het erop aankomen is de kwaliteit er.'

In Nederland winnen

Ook de tienjarige Fabregas (v. Zambesi) beschikt over kwaliteit. Samen met Jos Verlooy finishte de KWPN'er binnen een tijd van 40,97. Hiermee waren ze net 0,05 seconden sneller dan Been en gingen ze er met de winst vandoor. 'Het is toch mooi om hier als Belg in Nederland te winnen', lacht Verlooy nadien. De 24-jarige ruiter nam het in de veertien man sterke barrage op tegen zeven Nederlandse combinaties.

Voorbode

'Ik rij dit paard nu drie maanden", vertelt Verlooy. "We debuteerden in Londen en daarna heb ik hem in Amsterdam gesprongen. Daar werden we al eens tweede. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld, dus ik hoop zeker dat dit een voorbode is om door te groeien tot een hoger niveau', zegt Verlooy over de Zambesi-nakomeling. Voorheen verscheen Fabregas onder andere onder zijn landgenoot Stephan Verschuere.

Top vier

De Britse Emma Stoker eindigde met Kontador Vdm (v. Eldorado van de Zeshoek) in 43.37 als derde. Aniek Poels en Barry White 3 (v. Twisther) reden de ronde in exact dezelfde tijd als Barbara Schnieper. Schnieper zadelde voor de gelegenheid Escoffier (v. Lord Z). Bron: Persbericht de Peelbergen Foto: © DigiShots