Pieter Keunen - Kardinaal HX
Blom Cup 2020
© DigiShots
Pieter Keunen - Kardinaal HX Blom Cup 2020 © DigiShots

Eerste dag BLOM Cup: 254 vijf-, zes en zevenjarige springpaarden door naar tweede ronde

Springen
Advertisement
Op het fraaie Tops International Arena is maandag de Blom Cup voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van start gegaan. In totaal mogen 254 paarden door naar de tweede ronde.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen zijn 86, van de 126, combinaties geplaatst voor vandaag. Onder hen onder andere de KWPN-goedgekeurde hengsten Jubel ES (v. Harley VDL) met Kim Hoogenraat, Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) met Steven Veldhuis, Jager (v. Numero Uno) met Patrick van der Schans en Justice HL (v. Harley VDL) met Caroline Müller.

Serieuze proef zevenjarigen

Ook voor de zevenjarigen is de Blom Cup goed van start gegaan gisteren. Er stond een serieuze proef opgesteld in de hoofdpiste en 19 paarden wisten hier zonder fouten te finishen. In totaal mogen 54 paarden door naar morgen.Twee KWPN-goedgekeurde hengsten behoren tot het foutloos springende gezelschap. Patrick van der Schans had de vermogende Kannan-zoon Investment I.B. goed aan het springen en zag dat beloond met een nulrit, terwijl James Billington met een andere Kannan-zoon goed voor de dag kwam: Incanto VDL.

Vijfjarigen

Op het tweede terrein op het Tops International Arena in Valkenswaard hebben de vijfjarigen het eerste onderdeel van de Blom Cup afgewerkt. 68 van hen bleven hierin overtuigend foutloos. In totaal mogen 114 vijfjarigen vandaag terugkomen in de tweede ronde. Tot de foutloze vijfjarigen behoren de KWPN-goedgekeurde hengsten Kardinaal HX (v. Don Diablo HX) met Pieter Keunen, Kallmar VDL (v. Carrera VDL) met Jur Vrieling, Kuala Lumpur (v Arezzo VDL) met Marco Sas en Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) met Jur Vrieling in het zadel. Dinsdag is het de beurt aan de vierjarigen. Zij worden beoordeeld door Maikel van der Vleuten. Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen. Bron: KWPN [adrotate banner="946"]