Lizz Nanning
Lizz Nanning Foto: Digishots

Zusjes Nanning zeer succesvol: “We willen beide heel graag winnen”

Springen

De zusjes Nanning (Lynn en Lizz) zijn bloedfanatiek. Lizz (8) werd kringkampioen met haar pony Jari begin dit jaar, reservekampioen van provincie Overijssel en eindigde als 4e op de KNHS-indoorkampioenschappen. Lynn (10) is gedreven bezig met Ziezo en Verdi. Met Verdi werd zij begin dit jaar óók kringkampioen én ook reserve kampioen van provincie Overijssel en won de zilveren medaille op de KNHS-indoorkampioenschappen. De hoogste tijd dus, om met deze enthousiaste dames in gesprek te gaan.

Advertisement

Shetlanders

“We zijn beide begonnen op een manege in de buurt”, vertellen de dames. “Onze ouders vonden het belangrijk om daar eerst maar eens de basis te leren en om te kijken of ze het écht leuk vinden. We hadden twee Shetlanders thuis, waar ze ondertussen de hele dag mee stonden te tutten. Daarna kwamen er pony’s waar ze op konden rijden, daardoor werden ze beide alsmaar fanatieker.”


Lynn en Lizz Nanning - Foto: Liza Artamonova photography

Lizz

Wat zijn de grote verschillen tussen Lizz en Lynn? “Ik lijk heel erg op mijn pony Jari”, vertelt Lizz. “We staat allebei graag in de schijnwerpers en hangen graag de clown uit. Jari heeft Z gesprongen, maar kan daarnaast ook heel veel kunstjes op commando. Hij kan bijvoorbeeld steigeren, een rondje draaien, een voetje geven en zwemmen. Met ons is het nooit saai, haha!” “Dat is zeker zo”, vult haar moeder aan. “Het is super leuk om te zien hoeveel lol die twee hebben samen.”

Lynn

Lynn focust zich volledig op de sport en denkt steeds meer aan de lange termijn. “Het liefst rijd ik elke dag al mijn pony’s, maar dat is natuurlijk niet nodig”, vertelt Lynn. “Ja, haar moeten we soms een beetje afremmen”, reageert haar moeder. “Maar ik ben heel graag met de pony’s bezig, en vind het heel leuk om dat met mijn zusje te delen. We willen beide altijd heel graag winnen! Ik ben behoorlijk doelgericht en wil graag verder komen in de sport.” 

“Ongeveer één maand voor de Hippiade vroeg ze of ze 17 maart kon logeren met vriendinnetjes van school. Ik vroeg haar waarom die datum specifiek, maar daar had ze een duidelijk antwoord op. 15 maart was namelijk het KNHS-kampioenschap, dus ze wist zeker dat ze de 16e niet veel met de pony’s zou doen! Dat had ze dus zelf al bedacht en uitgestippeld. Ik vond dat héél kenmerkend voor haar gedrevenheid.”

Daarnaast hebben we een paar jonge pony’s die we samen klaar aan het maken zijn voor de sport. Niet direct voor de handel maar voor de lange termijn om te kijken hoe ver we kunnen komen in de sport..  Van de meiden mogen er nog wel een paar pony’s bijkomen die ze kunnen uitbrengen in de sport!

KNHS-indoorkampioenschap

Het KNHS-indoorkampioenschap was een gezellig én sportief gezinsuitje voor de familie Nanning. “We hebben samen de parcoursen gelopen. Ik liep dus met Lizz mee en hielp haar bij haar plan, en zij deed dat bij mij. Daarna gingen we dan op de tribune zitten om alvast wat mensen te kijken, super leerzaam en leuk! Het was een hele gezellige, maar ook spannende dag. Dat we beide, na allebei kringkampioen werden en reserve kampioen op de regiokampioenschappen, was het de kers op de taart om zo te presteren op de Hippiade”, aldus Lynn.

Benieuwd naar de avonturen van Lizz en Lynn? Volg dan snel hun Instagram account @lynn_lizz_nanning!

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Liza Artamonova photography

Lynn en Lizz Nanning